Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Az Illyés Gyula Pedagógusképzõ Intézet napja

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 A szekszárdi egyetemi kar Pedagógusképző Intézetének oktatói és hallgatói közössége 2009. óta, minden évben megrendezi a Pedagógusképző Intézeti Szakok Estjét, azaz PISZE-t.
A program célja, hogy a hallgatók és oktatók kötetlenebb formában találkozzanak, ismerjék meg egymást jobban és ne csak a saját szakjukat ismerjék, hanem az Intézet valamennyi képzéséről, az azokon folyó munkáról, tudományos és alkotói tevékenységről, jellegzetességeiről is fogalmat alkothassanak.

 

Program:

14.00 "TÖK" PISZE - Rendhagyó Pecha Kucha délután

Az Intézet oktatóinak rövid, kötetlen témájú bemutatkozó "Pecha-kucha" műsora. A Pecha Kucha japán kifejezés, jelentése: fecseg-locsog, "tere-fere". A módszert egy fiatal és ötletes tokiói építészcsapat találta ki 2003-ban. Egy oldott hangulatú, nyitott fórumot álmodtak meg, ahol fiatal tervezők széles közönség előtt bemutathatják munkáikat. A pörgős prezentációk során minden előadó csak 6 percet és 40 másodpercet kap arra, hogy elmondja, mit akar. Ez alatt mutathat összesen húsz diaképet, de mindegyiket csak húsz másodpercig. Egymás után tizennégy előadás követheti egymást, így vége a gáttalanul hömpölygő, unalmas előadásoknak. A recept sikeresnek bizonyult és világszerte követőkre talált. Most a KPVK IGYPI oktatói is e módszer szerint mutatják be mindazt, amit szívesen megosztanak hallgatóságukkal.

 


 
15.00 Hallgatói produkciók (szakonként 10-10 percben)

16.00Kötetlen beszélgetés és tökből készült ételek kóstolója

Minden évben más-más hagyományhoz, jeles naphoz kapcsolódóan készítenek a hallgatók ételeket, amelyeket a résztvevők közösen fogyasztanak el. Tavaly a Márton-nap és a libával kapcsolatos gasztronómiai jellegzetességek voltak terítéken. Idén a Halloween-i hagyományok jegyében, tökös különlegességeket kínálnak.

Helyszín: PTE KPVK A/52 terem (Szekszárd, Rákóczi u. 1.)

 

Képgaléria

 

 

magyar
Esemény dátum: 
kedd, 2016, november 29 - 14:00
You shall not pass!