Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Belső nyelvi képzés a PTE-n

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Február 6-án oklevélátadó ünnepség keretében köszöntöttük kollégáinkat a PTE KPVK Aulájában.

 

A Pécsi Tudományegyetem Modern Városok Programjához kapcsolódóan kiemelkedően fontos célnak tekintjük az egyetemen oktató és nem-oktató munkakörben dolgozó kollégák nyelvtudásának fejlesztését. Ennek érdekében 2016 őszétől az egyetem belső képzési rendszerében a hatékony nyelvi kompetencia-fejlesztés lehetőségét kínáltuk az érdeklődő kollégáknak.

 

Az angol és német nyelvi képzések 60 órás modulokban, 15 héten keresztül zajlottak. A nyelvórák munkaidőben és azon túl is lebonyolíthatóvá váltak, alkalmazkodva a résztvevői igényekhez. A képzés középszintig (KER B2) történt, annak lebonyolításába az Idegen Nyelvi Központ által biztosított nyelvtanárok kapcsolódtak be.

 

A rektori és kancellári vezetés támogató hozzáállásának, a Humánpolitikai Igazgatóság kooperatív együttműködésének és a széleskörű tájékoztatásnak köszönhetően több mint 350 fő jelezte felénk érdeklődését, nagyobb részben az angolt, kisebb létszámban a németet megjelölve választott nyelvként. A szeptember végétől megkezdett képzések összesen 31 csoportban, a város 10 különböző helyén, 5 nyelvi szinten zajlottak.

 

Következő tanfolyamaink február végén indulnak, melyről az érdeklődők a belsokepzesek@pte.hu címen kérhetnek bővebb tájékoztatást.  

 

rovat: 
You shall not pass!