Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Belső Képzési Központ

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Pécsi Tudományegyetem Modern Városok Programjához kapcsolódóan kiemelkedően fontos célnak tekintjük az egyetemen oktató és nem-oktató munkakörben dolgozó kollégák nyelvtudásának fejlesztését! Ennek érdekében az egyetem belső képzési rendszerében az alábbi lehetőséget kínáljuk!

Az angol és német nyelvi képzések 60 órás modulokban zajlanak 2017. szeptember közepétől, heti 2X2 óra időbeosztást feltételezve, 15 héten keresztül. A nyelvtanárok hétfőtől péntekig, nem csak 8-16 óra között, hanem azon túl is rendelkezésre állnak, ezzel az órák munkaidőben és azon túl is lebonyolíthatóvá válnak, alkalmazkodva a résztvevői igényekhez.

 

  • Az általános nyelvi képzés középszintig (KER B2) történik, 5 különböző nyelvi szinten a kezdőtől a haladóig. A képzés – a képzési szinttől függetlenül – 22.200 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja az oktatáson kívül a szintfelméréssel, modulzáró vizsgáztatással, oklevél kiállítással kapcsolatos valamennyi költséget. 10-12 fős csoportokkal kalkulálva, a résztvevőknek így 370 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a hatékony nyelvtanulás lehetőségét.
  • A szaknyelvi képzésben kiemelt hangsúlyt helyezünk a szóbeli (tárgyalástechnika, konfliktuskezelés) és írásbeli kommunikációra (hatékony email kommunikáció, nemzetközi – kultúrák közötti – kommunikáció), valamint a prezentációs készségek fejlesztésére. Emiatt ezekben a 6-8 fős csoportokban a már legalább középszintű nyelvtudással (KER B2) rendelkező kollégáknak biztosítjuk a nyelvi továbbképzés lehetőségét. A B2 szint meglétét nem kell nyelvvizsga-bizonyítvánnyal igazolni, annak felmérése szintfelmérő vizsgán történik. A szaknyelvi képzés 42.000 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja a szintfelméréssel, modulzáró vizsgáztatással, oklevél kiállítással kapcsolatos valamennyi költséget. A résztvevők számára így 700 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a nyelvtanulást.  

 

A képzések lebonyolításába az Idegen Nyelvi Központ által biztosított nyelvtanárok kapcsolódnak be. Mindenkori helyszínként javasoljuk az egyetem azon intézményét, ahonnan a résztvevők többsége kikerül, heterogén csoportok esetében az egyetem Szántó Kovács János utcai épületét.

Amennyiben a képzés költségét részben vagy egészben az érintett szervezeti egység vállalja, annak feltételeként a résztvevők tanulmányi szerződést kötnek és sikeres modulzáró vizsgát kell tenniük, amely a képzésen aktívan részt vevők számára nem okoz nehézséget.

 

Természetesen felhívjuk a döntéshozók és potenciális érdeklődők figyelmét az intézményi beiskolázás mellett akár az önköltséges képzés lehetőségére is.

 

A jelentkezés a 2017/2018-as tanév őszi félévére lezárult. Legközelebb 2017/2018-as tanév tavaszi félévében lesz lehetőség a Belső Nyelvi Képzésben való részvételre.

 

Sikeres tanulást kívánunk!

 

You shall not pass!