Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

„Boregyetemek, borrégiók nemzetközi találkozója” Konferencia

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Meeting of Wine Universities and Wine Regions

 

Szekszárd, 2017 szeptember 14.

Helyszín: PTE KPVK, Szekszárd, Rákóczi u. 1.

 

A PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar bortudományi konferenciája a Pécsi Tudományegyetem fennállásának 650. és a szekszárdi felsőoktatás elindításának 40. évfordulója tiszteletére.

A konferencia célja a nemzetközi szintű szőlész-borász képzést segítő, országos szakmai platform létrehozása, a magyar kutatás-fejlesztési és innovációs programokhoz nélkülözhetetlen kapcsolathálózat bővítése. A tanácskozás prioritásai a biogazdálkodás, valamint az ágazat teljes termékszerkezetének és kapcsolódó szolgáltatási rendszerének elemzése, nemzetközi kutatási és oktatási együttműködések kialakításának kezdeményezése.

Az esemény előadói neves európai és magyar szakemberek. A nemzetközi hírű, nagy borászatok mellett bemutatkoznak sikeres kézműves családi termelők és bioborászatok is. Az esemény fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök.

 

Program:

8.00     Érkezés, regisztráció

9.00    Plenáris előadások - átfogóan a téma valamennyi szakterületéről (szőlészet, borászat, biogazdálkodás, termékszerkezet, környezetvédelem, borászati vállalkozások menedzsmentje, bormarketing, borturizmus)

12.00   Ebédszünet

13.00   Szekcióülések: 1. Szőlészet: fajtanemesítés, biogazdálkodás, szőlő-ökológia, GMO; 2. Borászat: borászati technológiák, ízanyagok kémiája, eredetvédelem; 3. Borturizmus, borászat-menedzsment, bormarketing, borkultúra; 4. Oktatás (szőlészet-borászat, borturizmus, borkultúra): szakképzések, felsőoktatás, hazai és külföldi oktatási piac, nemzetközi perspektívák

16.00   Összefoglalás, zárás

 

Kapcsolódó termékbemutatók:

9.00-16.30      Termékbemutató, kóstoló és árusítás a konferencián részt vevő termelők szőlőhöz köthető termékeiből (pl. csemegeszőlő, szőlőlé, pálinkák, szőlőmagolaj, szőlőmag őrlemény, szőlőhéj-kivonat), borászathoz kapcsolható kézműipari termékekből, vendéglátással kapcsolatos mezőgazdasági termékekből és szolgáltatásokból.

 

 

A konferencián való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezés szeptember 4-ig e-mailben a titkar@kpvk.pte.hu címen.

Információ: 74-528-300 / 1132 mellék, vagy 0620-912-1578

 

 

magyar
Esemény dátum: 
csütörtök, 2017, szeptember 14 - 08:00 - 17:00
You shall not pass!