Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Diplomaátadó ünnepség Pécsett

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A PTE KPVK a 2017/2018. tanév II. (tavaszi) félévének vizsgaidőszakában, vagy korábban szakdolgozatukat, illetve diplomamunkájukat megvédő és sikeres záróvizsgát tett pécsi hallgatói számára diplomaátadó ünnepséget rendez.

 

Időpont: 2018. június 22. péntek, 10 óra

Helyszíne: PTE KPVK FEEFI Aula, 7633 Pécs, Szántó Kovács J. u. 1/b

 

Az ünnepségen való részvétel lehetőségét a Kar vezetése valamennyi végzett hallgató számára biztosítja, azoknak is, akik sikeres záróvizsgát tettek, de nyelvvizsgával még nem rendelkeznek.

 

Az ünnepségen való megjelenés kizárólag egyetemi formaruhában (talárban) történhet. Az ünnepi ruhadarabokat az Egyetem valamennyi végzős hallgató számára térítés ellenében, kölcsönzéssel biztosítja. Az oklevélátadó ünnepség részvételi díja TVSZ 64. § (2) bekezdés alapján bruttó 3.500,- Ft. A díjat az épület alagsorában található pénztárban lehet személyesen befizetni a nyitvatartási időben (hétfő-csütörtök: 8:00-14:00; péntek: 8:00-13:00). A befizetésről szóló bizonylatot a záróvizsga során be kell mutatni a jegyzőkönyvvezetőnek.

 

Nem vehet át diplomát az ünnepségen az, aki a részvételi díj befizetést nem teljesítette. Ha sikertelen záróvizsga miatt, vagy bármely más okból a hallgató nem vesz részt a Diplomaátadó Ünnepségen, a befizetett összeget visszatéríteni nem áll módunkban.

 

ALUMNI: Az ünnepségen részt vevő hallgatók megkapják a PTE Alumni Iroda, illetve az Egyetem végzetteknek szóló magazinját és tájékoztatást az Alumni Szervezet (www.alumni.pte.hu) működéséről, szolgáltatásairól.

 

Az ünnepség menete:

8.30Megjelenési időpont résztvevők számára

8.30-9.15Talár felvétele

9.30-9.45Tájékoztatás, főpróba. Aki a főpróbán nem vesz részt, oklevelét/igazolását csak az ünnepséget követően, július 2-től veheti át!

10.00-11.00Az ünnepség

 

Aki nem érkezik meg időben a helyszínre (8:30), csak az ünnepséget követően veheti át a diplomáját!

 

Praktikus információk:

 

Kérjük, hogy az esemény ünnepélyességéhez méltó öltözetben jelenjenek meg! Vegyék figyelembe, hogy kb. lábszárközéptől a talár nem takar. Papucs-, torna- vagy edzőcipő viseletét kérjük mellőzni!

 

Az ünnepségen viselni nem kívánt utcai ruházatot (kabát, blézer, zakó, pulóver), egyéb csomagjaikat a ruhatárban helyezhetik el.

 

Az ültetés szakok és névsor szerint történik, e kialakított sorrend szerint szólítják majd átvételhez a végzetteket, illetve ez alapján készítik elő az átadásra váró dokumentumokat. A kialakított sorrend megtartása közös érdek, ezért az ültetés megkezdése után a terem csak rendkívül indokolt esetben hagyható el, illetve ugyanezért kérjük, ne ekkor keressék meg máshol ülő csoporttársaikat, ismerőseiket.

Dohányozni – a törvényi szabályozás értelmében – az egyetem területén, illetve annak 5 m-es körzetében tilos!

 

A hozzátartozók, vendégek a hallgatók felkészítése után foglalhatják el helyüket. Számukra fenntartott helyek az oklevelet (vagy bizonyítványt, igazolást) átvevők számára biztosított ülőhelyek mögötti széksorok és állóhelyek.

 

Az ünnepség teljes ideje alatt lehet fényképezni, mozgóképet rögzíteni, de mindezzel az ünnepség menetét zavarni, a hallgatók mozgását akadályozni nem szabad. A résztvevő végzett hallgatók számára a kisaulában elhelyezett fotófalnál lesz mód egymás fotózására, hozzátartozókkal közös kép készítésére, az ünnepséget és a pohárköszöntőt követően, mintegy 30 perc időtartamban.

 

Valamennyi végzős hallgatónknak sikeres záróvizsgát kívánunk! A diplomaátadó ünnepségre tisztelettel várjuk Önöket és családtagjaikat!

magyar
Esemény dátum: 
péntek, 2018, június 22 - 10:00 - 12:00
You shall not pass!