Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Diplomaátadó ünnepség Szekszárdon nappali tagozatos végzősök számára

Nyomtatóbarát változatPDF változat

BA és FOKSZ szakokon nappali tagozaton végző hallgatók részére

 

A PTE KPVK a 2017/2018. tanév II. (tavaszi) félévének vizsgaidőszakában, vagy korábban szakdolgozatukat, illetve diplomamunkájukat megvédő és sikeres záróvizsgát tett szekszárdi hallgatói számára diplomaátadó ünnepséget rendez.

Időpont: 2018. június 30. szombat, 10 óra

Helyszíne: PTE KPVK Illyés Gyula Aula, Szekszárd, Rákóczi u. 1.

 

 

Az ünnepségen való részvétel lehetőségét a Kar vezetése valamennyi végzett hallgató számára biztosítja, azoknak is, akik sikeres záróvizsgát tettek, de nyelvvizsgával még nem rendelkeznek.

Az ünnepségen való megjelenés kizárólag egyetemi formaruhában (talárban) történhet. Az ünnepi ruhadarabokat az Egyetem valamennyi végzős hallgató számára térítés ellenében, kölcsönzéssel biztosítja. Az oklevélátadó ünnepség részvételi díja TVSZ 64. § (2) bekezdés alapján bruttó 3.500,- Ft.

A KPVK az ünnepségre jelentkező valamennyi hallgatónak biztosít 1 db meghívót, amely a záróvizsga napján, a portán átvehető.

Az ünnepségre jelentkezni 2018. június 25., 16 óráig lehet az alább letölthető talárigénylő és jelentkezési lap, valamint a banki átutalás igazolásának e-mailben való visszaküldésével. A jelentkezést Schmieder Rékának szíveskedjen elküldeni (schmieder.reka@kpvk.pte.hu).

 

Információk diplomaátadó ünnepségről

Talárigénylő lap

 

Nem vehet át diplomát az ünnepségen az, aki a formaruha befizetést nem teljesítette. Ha sikertelen záróvizsga miatt, vagy bármely más okból a hallgató nem vesz részt a Diplomaátadó Ünnepségen, a befizetett összeget visszatéríteni nem áll módunkban.

 

ALUMNI: Az ünnepségen részt vevő hallgatók megkapják a PTE Alumni Iroda, illetve az Egyetem végzetteknek szóló magazinját és tájékoztatást az Alumni Szervezet (www.alumni.pte.hu) működéséről, szolgáltatásairól.

 

Az ünnepség kezdete 10.00 óra. A hallgatóknak 8.30-ig kell megérkezniük, a beöltözéshez, ami után 9.30-kor főpróbát tartunk, amelyen a megjelenés kötelező.

Felhívjuk a résztvevő végzett hallgatók figyelmét, hogy aki a főpróbán nem vesz részt, oklevelét/igazolását csak az ünnepséget követően, július 2-tól veheti át!

 

Az ünnepséggel kapcsolatos időpontok:

8.30Megjelenési időpont résztvevők számára

8.30-9.15Talár felvétele

9.30-9.45Tájékoztatás, főpróba. Aki a főpróbán nem vesz részt, oklevelét/igazolását csak az ünnepséget követően, július 2-től veheti át!

10.00-11.00Az ünnepség

11.30-igTalárok leadása. Felhívjuk az érintett hallgatók figyelmét, hogy a formaruhát, illetve tartozékait a Kar épületéből kivinni TILOS, azokat az ünnepség végeztével, anyagi felelősségvállalás terhe mellett, leltár szerint vissza kell szolgáltatni!

Aki nem tud részt venni az ünnepségen, oklevelét 2018. július 2-től a Tanulmányi Hivatalban veheti át, hivatali időben (8 és 12 óra között). Más személy oklevele csak meghatalmazással vehető át.

Az ünnepséggel kapcsolatos további kérdéseiket Schmieder Rékának jelezhetik: (06-30/277-26-51; schmieder.reka@kpvk.pte.hu).

 

 

Praktikus információk:

Kérjük, hogy az esemény ünnepélyességéhez méltó öltözetben jelenjenek meg! Vegyék figyelembe, hogy kb. lábszárközéptől a talár nem takar. Papucs-, torna- vagy edzőcipő viseletét kérjük mellőzni!

Az ünnepségen viselni nem kívánt utcai ruházatot (kabát, blézer, zakó, pulóver), egyéb csomagjaikat a talárba öltözés helyéül szolgáló teremben helyezhetik el, saját felelősségükre. (A termet az ünnepség idején zárva tartjuk.)

Az ültetés szakok és névsor szerint történik, e kialakított sorrend szerint szólítják majd átvételhez a végzetteket, illetve ez alapján készítik elő az átadásra váró dokumentumokat. A kialakított sorrend megtartása közös érdek, ezért az ültetés megkezdése után a terem csak rendkívül indokolt esetben hagyható el, illetve ugyanezért kérjük, ne ekkor keressék meg máshol ülő csoporttársaikat, ismerőseiket.

A vendégek a campus épületébe a Rákóczi utcai főbejáraton keresztül érkezhetnek. Az ünnepségre felkészülés ideje alatt a hozzátartozók, vendégek a főbejárati folyosón, a kisaulában, vagy az Illyés Aula kávézójában várakozhatnak. Egy hallgató maximum 10 fő vendéget hívhat meg az eseményre.

Dohányozni – a törvényi szabályozás értelmében – az egyetem területén, illetve annak 5 m-es körzetében tilos!

A hozzátartozók, vendégek a hallgatók felkészítése után foglalhatják el helyüket. Számukra fenntartott helyek az oklevelet (vagy bizonyítványt, igazolást) átvevők számára biztosított ülőhelyek mögötti széksorok és állóhelyek.

Az ünnepség teljes ideje alatt lehet fényképezni, mozgóképet rögzíteni, de mindezzel az ünnepség menetét zavarni, a hallgatók mozgását akadályozni nem szabad. A résztvevő végzett hallgatók számára a kisaulában elhelyezett fotófalnál lesz mód egymás fotózására, hozzátartozókkal közös kép készítésére, az ünnepséget és a pohárköszöntőt követően, mintegy 30 perc időtartamban.

 

Valamennyi végzős hallgatónknak sikeres záróvizsgát kívánunk! A diplomaátadó ünnepségre tisztelettel várjuk Önöket és családtagjaikat!

magyar
Esemény dátum: 
szombat, 2018, június 30 - 10:00 - 12:00
You shall not pass!