Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Élmény volt a kari versünnep

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Nyolcadik alkalommal rendezett versünnepet a Magyar Költészet Napja alkalmából a PTE KPVK. A szekszárdi költészet napi rendezvények nyitányaként, április 10-én hangulatos versfelolvasó délutánon osztották meg egymással kedvenc verseiket mindazok, akik jelentkeztek az egyetemi kar ilyenkor hagyományos felhívására.

 

A képre kattintva elérhető a galéria

 

A programot idén rendhagyó módon irodalmi fotókiállítás nyitotta: Móser Zoltán fotóművész, az MMA tagja ARC-HARC című tárlatának képein négy Tolna megyei író, költő – Illyés Gyula, Mészöly Miklós, Lázár Ervin és Baka István – portréi láthatók. A versünnepre érkezőket e képek előtt köszöntötte Dr. Horváth Béla, a PTE KPVK dékánja, majd az alkotó, Móser Zoltán beszélt irodalmi nagyjainkhoz fűződő személyes barátságáról és a képek keletkezéséről. A kiállításmegnyitón Illyés Gyula Szerelem és Jó érezni című verseinek előadásával közreműködött Csizmazia Ferencé Mónika, a Csizmazia Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

Ezt követően, a szekszárdi egyetemi campus Illyés Gyula Aulájában került sor a legkedvesebb versek felolvasására, amelynek kezdetén Dr. Horváth Béla dékán osztotta meg gondolatait és egy kedves versét a magyar költészet jeles napja kapcsán.

A további versmondók sorát Bíró László püspök úr nyitotta meg. A kellemes, kávéházi hangulatban eltöltött délutánon a közönség újra találkozhatott az elmúlt évek versünnepeiről ismerős arcokkal és több új, a médiában közzétett felhívására érkezett résztvevővel is. A KPVK oktatói, hallgatói, valamint szekszárdi és környékbeli versrajongók mellett megosztotta szeretett versét a Tolna Megyei Kormányhivatal képviseletében Dr. Ugodi Andrea szekszárdi járási hivatalvezető, Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala képviseletében Csillagné Szánthó Polixéna, a Humán Bizottság elnöke, de mondott verset Móser Zoltán fotóművész, Kis Pál István „versműves” és Murzsa András költő is.

Különleges élményt jelentett a délután programjában két apa-fiú páros, Dicső Zsolt költő A PAD Egyesület elnöke és Sili Károly előadóművész, valamint az új előadói generációt erősítő, tehetséges fiaik, Dicső Botond és Sili Gergő nagyszerű tolmácsolásában hallani nagyszerű verseket.

 

Az elgondolkodtató, magával ragadó, vagy éppen mókás költemények, a meghitt hangulatban együtt töltött délután nagyszerű élménnyel ajándékozott meg minden résztvevőt.

 

Kedvenc verseik bemutatásáért köszönetet mondunk az alábbiaknak:

Bíró László tábori püspök

Dr. Ugodi Andrea járási hivatalvezető (TMKH)

Csillagné Szánthó Polixéna elnök (Szekszárd M.J.V. Önkormányzat, Humán Bizottság)

Móser Zoltán fotóművész

Dr. habil Nagy Janka Teodóra PhD dékánhelyettes (PTE KPVK)

Dr. Fekete Richárd oktató (PTE KPVK)

Rubányi Anita múzeumpedagógus (WMMM Irodalom Háza)

Kis Pál István költő, „versműves”

Dicső Zsolt költő, a Tolna Megyei  Illyés Gyula Könyvtár munkatársa, A PAD Egyesület elnöke

Dicső Botond általános iskolás tanuló

Sili Károly előadóművész

Sili Gergő középiskolás tanuló

Pócs Margit civil referens (Polgármesteri Hivatal, Szekszárd)

Murzsa András költő

Kimiti Józsefné nyugdíjas

Vigh Ferencné nyugdíjas

Karácsony Edit munkatárs (PTE Kancellária, Műszaki Főosztály)

Kovácsné Izsák Ibolya nyugdíjas 

Stallenberger Mónika tanító szakos hallgató (PTE KPVK)

Károlyné Dán Zsuzsanna nyugdíjas

Molnár Viktória szociális munka szakos hallgató (PTE KPVK)

Huth Anita szociális munka szakos hallgató (PTE KPVK)

Gödör István nyugdíjas

Konyecsni Gábor végzett tanító, moderátor szakos hallgató, HÖK-elnök (PTE KPVK)

Egléné Fekete Zsuzsanna munkatárs (PTE KPVK)

 

rovat: 
You shall not pass!