Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Gazdag program, sok információ - Nyílt Nap Szekszárdon

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Rengeteg programmal, sok hasznos információval és jó hangulattal várta a továbbtanulás iránt érdeklődő diákokat és szülőket a PTE szekszárdi kara december 7-ei Nyílt Napján.

 

 

A galéria a képre kattintva érhető el.

 

A programra érkezők az Illyés Gyula Aulában találkozhattak KPVK valamennyi intézetével és a PTE pályaorientációt, illetve az egyetemi tanulmányokat segítő szervezeti egységeivel. A látogatókat az Egyetemi Kultúráért díjas Tehetséges Hallgatók Zenekarának (THZ) produkciója után Dr. Zádori Iván külügyi és kapcsolati dékánhelyettes és Konyecsni Gábor a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) alelnöke köszöntötte.

 

Az 1-2. órában a pedagógus szakok iránt érdeklődők óralátogatásra mehettek a Gyakorlóiskolába és foglalkozást nézhettek meg a Gyakorlóóvodában. Az információs standoknál és az intézeti tájékoztatókon hallgatók és oktatók válaszoltak az érdeklődők kérdéseire. A campust és a kollégiumot Kar-túra és Kollégium-túra keretében, a HÖK és a Kollégiumi Bizottság önkénteseinek szakavatott idegenvezetésével ismerhették meg a látogatók. A játékos kedvűek a „KPVK-útlevél” helyszíneit felkeresve rengeteg fontos ismeretet szerezhettek a kar által kínált továbbtanulási lehetőségekről. Érdekes feladatok során kaphattak ízelítőt a pedagógus, a turizmus-vendéglátás, a környezetkultúra, a közösségszervezés, a szociális munka, a szőlész-borász és más képzések szakmai ismereteiből, a kari könyvtár működéséből és az alapításának 40. jubileumát ebben az évben ünneplő felsőoktatási intézmény történetéből. Informálódhattak az Erasmus program külföldi tanulást és szakmai gyakorlatszerzést segítő lehetőségeiről, a KPVK-n elérhető ösztöndíjakról, a felvételivel és az alkalmassági vizsgákkal kapcsolatos aktualitásokról. Bemutatkozott a KPVK ECL nyelvvizsga központja is, amely nemcsak az egyetemi hallgatók, hanem bárki számára lehetővé teszi a nyelvvizsga helybeni megszerzését. Az útlevélben összegyűlt pecséteket ajándékcsomagra lehetett beváltani. Azokat, akik még gondolkodnak a továbbtanulás irányán, pályaorientációs grafológiai és életpálya tanácsadó szakembereink várták.

 

A Nyílt Napon próbálhatták ki először a középiskolások a KPVK újdonságát, a szabadulószobát. A népszerű program „egyetemre szabott” változata sikert aratott. A játékra a KPVK a későbbiekben is várja a diákcsoportok jelentkezését.

 

Bízunk benne, hogy a hallgatókkal, oktatókkal és segítő szakemberekkel való személyes beszélgetési lehetőség, a gazdag és informatív program segítségére volt látogatóinknak! 

 

Azokat, akik decemberben nem tudtak eljönni hozzánk, szeretettel várjuk további nyílt napjainkra!

2018. január 12. Helyszín: PTE KPVK Pécsi Képzési Központ (Pécs, Szántó K. J. u. 1/b.) Részletes program januárban

2018. január 25. Helyszín PTE KPVK szekszárdi campus (Szekszárd, Rákóczi u. 1.) Részletes program januárban

rovat: 
You shall not pass!