Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

A geográfia ifjú tehetségei: Csontos Gábor és Stein Ármin

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Csontos Gábor és Stein Ármin a geográfia ifjú tehetségei - Beszélgetés és képes beszámoló világsikerekről - Moszkvától Pekingig

 

2016. szeptember 28. (szerda) 18 óra

Helyszín: PTE KPVK A/52. terem (Szekszárd, Rákóczi u. 1.)

 

Már 2015-ben Moszkvában is szép eredményeket értek el a magyar diákok a Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián, de az idei év sikerei kiemelkedőnek mondhatóak. Az évente megrendezett iGEO – International Geography Olympiad rendezvényére ezúttal 13. alkalommal gyűltek össze Pekingben a világ 45 országából a legtehetségesebb 16 és 19 év közötti geográfusok, összesen 174-en, és ifjú versenyzőink idén négy érmet is haza hoztak Kínából, ami minden idők legeredményesebb szereplése.

Osztályunk számára külön öröm, hogy a magyar csapatban mindkét évben szerepelt két Tolna megyei fiatal is. Csontos Gábor a Garay János Gimnázium diákja Szekszárdon, míg Stein Ármin a Petőfi Sándor Gimnázium padjait koptatta Bonyhádon.

A magyar csapat tagjait a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar (PTE TTK) Földrajzi Intézet által szervezett HunGeoContest angol nyelvű földrajzi versenyen válogatják, felkészítésüket az intézet oktatói végzik a Természettudományi Karon. A csapat vezetője dr. Trócsányi András egyetemi docens, a verseny hazai koordinátora Bálint Dóra doktorandusz volt.

Soron következő ülésünkön tehát Csontos Gáborral és Stein Árminnal beszélgetünk felkészülésükről, a versenyről, egyéb sikereikről és céljaikról, valamint két képes beszámolóban elevenítik fel a moszkvai és a pekingi versenyek hangulatát, illetve az eseményekhez kapcsolódó tanulmányi kirándulások élményeit. Természetesen nem feledkezünk meg középiskolai felkészítő tanáraik megkérdezéséről sem, így Bosnyák Eszter tanárnő mellett Gruber László tanár úr ezúttal más szerepben teheti nálunk ismét tiszteletét.

A nyitott, ingyenes előadásra minden érdeklődőt sok szeretettel várunk.

 

A Magyar Földrajzi Társaság Duna-völgyi Területi Osztálya programja, a PTE KPVK együttműködésével

 magyar
Esemény dátum: 
szerda, 2016, szeptember 28 - 18:00 - 20:00
Rovat: 
Előadás
You shall not pass!