Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Hogyan tanulnak beszélni a gyerekek?

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az eddigiekhez hasonló nagy érdeklődés kísérte május 8-án a Paksi Harmadik Kor Egyetemének soron következő előadását. Ez alkalommal Dr. habil. Klein Ágnes egyetemi docens, a PTE KPVK Illyés Gyula Pedagógusképző Intézet intézetigazgatója tartott előadást Hogyan tanulnak beszélni a gyerekek?” címmel. A prezentáció a kisgyermekek nyelvi fejlődésének állomásait járta végig, a kezdetektől egészen az óvodáig.

 

A Harmadik Kor Egyetemének hallgatóit ezúttal is Dr. habil Nagy Janka Teodóra, a programsorozat fő szervezője, az előadások házigazdája köszöntötte, majd következett nagyszülői korosztályba tartozó hallgatóság érdeklődésére különösen számot tartó előadás. Ebben Dr. habil Klein Ágnes nyelvész a kisgyermekek nyelvi fejlődésének állomásait járta végig, a kezdetektől egészen az óvodáig.

A következő, szemeszterzáró előadásra május 22-én kerül sor. Ekkor Paks Város polgármestere, Süli János „Paks2 szerepe a térségfejlesztésben” című előadását hallgathatják meg az ezüstkorú egyetemi hallgatók, akik az előadássorozat zárásaként emléklapot vehetnek át a szemeszter teljesítéséről.

rovat: 
You shall not pass!