Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Kari Piknik – 40 fával gazdagodott a campus

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Karunk ebben a tanévben ünnepli 40 éves jubileumát. Az elmúlt négy évtizedet egy rendezvénysorozattal ünnepelte a kar, amelynek záróeseményére 2018. április 18-án került sor. Az évek emlékére 40 facsemetét került elültetésre a Kari Pikniken a szekszárdi campus parkolója mögötti területen.

 

14 órakor Prof. Dr. Horváth Béla köszöntötte a megjelent diákokat, hallgatókat, oktatókat, munkatársakat és látogatókat. Dékán úr beszédében hangsúlyozta, hogy az eseményt az idei Föld Napjával (április 22.) kötötte egybe a kar.

Az eseményre a jövő generációját, a PTE Illyés Gyula Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorolóóvoda diákjait is meghívtuk, akiknek a javát fogják szolgálni a most elültetett facsemeték. A diákok dallal és körtánccal örvendeztették meg a közönséget.

 

 

A képre kattintva elérhető a galéria 

 

Ezután került sor a facsemeték elültetésére. Az ültetésben az oktatókon és munkatársakon kívül a hallgatók és a diákok is aktívan, nagy örömmel vettek részt.

Egy fát az campus épülete elé ültetett dékán úr, a jelenlévők közreműködésével. A kivételes helyen egy ginkgo biloba, más nevén páfrányfenyő csemete került a földbe. Mint dékán úr elmondta, a fa Kínában őshonos, amelyet az élet fájának is neveznek. Kivételes tűrőképességének köszönhetően több ezer éve túlél és ellenáll minden negatív külső hatásnak. Gyógyhatásai miatt is közkedvelt. A fa elé egy emléktábla került elhelyezésre.

 

 

A képre kattintva elérhető a galéria 

 

Az ültetés közben és után is jóízűeket falatoztak a jelenlévők a munkatársak és hallgatók által készített zsíros kenyerekből, amelyet finom teával vagy borral öblítettek le.

 

A kadarka.net beszámolója az eseményről: Negyven őshonos fát ültettek el a PTE KPVK udvarán, Szekszárdon

Az UNIV TV videós beszámolója:

 

rovat: 
You shall not pass!