Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Karunk tanévnyitó ünnepsége

Nyomtatóbarát változatPDF változat

2018. szeptember 3-án megkezdtük a 2018/2019-es tanévünket.

a 9 órakor kezdődő sajtótájékoztatót követően, ahol a kar, az egyetem és Szekszárd városának együttműködéséről és a képzési, kutatási, oktatási tervekről beszélt Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán úr, Dr. Haag Éva alpolgármester asszony és Prof. Dr. Gábriel Róbert rektorhelyettes, ünnepséggel köszöntöttük az új tanévet és gólyáinkat.

Az elsőéveseket először Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke, majd Dr. Haag Éva Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. Őket követően a Pécsi Tudományegyetem általános, tudományos és innovációs rektorhelyettese, Prof. Dr. Gábriel Róbert szólt a hallgatókhoz. Végül Prof. Dr. Szécsi Gábor, karunk dékánja tartott beszédet.

Az ünnepségen felsőéves hallgatók köszöntötték új társaikat egy rövid műsorral: Elsőként Horváth Kinga másodéves óvodapedagógus szavalta el Kányádi Sándor Ének a forrásról című versét. Ezt követően Zsók Bianka, harmad éves német nemzetiségi óvodapedagógus játszotta el zongorán Ludovico Einaudi Nuvole Bianche című darabját.

Az ünnepségen került sor a hallgatói elismerések bejelentésére. Nagy Lilla Adrienn végzett tanító szakos hallgatónknak a Pécsi Tudományegyetem rektora Rektori Elismerő Oklevelet adományozott, a Kar kulturális életében játszott aktív szerepvállalásáért, áldozatkész munkájáért és kiemelkedő művészeti, kulturális tevékenysége elismeréseként. Huth Anita, harmad éves szociális munkás alapszakos (felkészítő tanára Dr. Varga István) és Balázs Dóra végzett környezetkultúra alapszakos hallgatók Nemzeti Felsőoktatási Díjban részesültek.

2018. szeptember 1-től egyetemi tanári kinevezést kapott Dr. Nagy Janka Teodóra, tudományos és innovációs dékánhelyettes, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetője, akinek dékán úr az ünnepség keretén belül is gratulált.

Az új tanév kezdete mindig alkalmat ad a visszatekintésre és a köszönetnyilvánításra is. Leghűségesebb munkatársainknak, akik színvonalas, odaadó munkájukkal öregbítve az intézmény hírnevét, már több mint 20 éve járulnak hozzá az oktatás sikeréhez, hűségükért hagyományosan a tanévnyitón adományoz jubileumi emléklapot a Kar vezetése.

Harmincötödik tanévüket megkezdő kollégák:

 • Christián Anikó
 • Miskei Vendelné
 • Tancz Csilla

Harmincadik tanévüket megkezdő kollégák:

 • Ferenc Árpádné
 • Kövérné Leimszider Mónika
 • Müller János
 • Szabó Ernő János

Huszonötödik tanévüket megkezdő kollégák:

 • Aczél Ildikó
 • Kovács Erzsébet
 • Mutzhausz Ildikó

 

Huszadik tanévét megkezdő kolléga:

 • Németh Katalin

 

Közülük heten vették át elismerő oklevelüket.

Az ünnepség végén letették fogadalmukat az elsőéves hallgatók, akiknek képviselőjét kézrázással egyetemi polgárrá fogadta őket Prof. Dr. Szécsi Gábor, szekszárdi polgárrá Dr. Haag Éva és hallgatóvá Tóth Viktor, a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

 

A képre kattintva elérhető a képgaléria (facebook)

 

Minden új és korábbi hallgatónknak kitartást és sok sikert kívánunk az új tanévre!

A sajtó beszámolói:

kadarka.net: Megteremtik a boldogság feltételeit - tanévnyitót tartottak a PTE KPVK-n

kadarka.net: Szekszárd és a régió meghatározó részévé kíván válni a PTE KPVK

teol.hu: A megszerzett tudás a jövőjük alapja

rovat: 
You shall not pass!