Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Karunk ebben az évben is megőrizte vezető helyét az országos anyanyelvi tanítási versenyen

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A XXIII. Országos Anyanyelvi Tanítási Versenyen Nagy Lilla Adrienn végzős tanító szakos magyar műveltségterület szakirányos hallgatónk I. helyezést ért el. Hallgatónkat a versenyre Tancz Tünde mesteroktató, szakmetodológus (PTE KPVK) és Runyai Zsuzsanna szakvezető tanító (PTE IGY Gyakorlóiskola, AMI és Gyakorlóóvoda) készítették fel. Hallgatótársként Csibi János kísérte és segítette.

 

További képek érhetőek el a képre kattintva. 

 

Az ország legjobb tanítóját keresték a 23. alkalommal megrendezett Anyanyelvi Tanítási Versenyen. A megmérettetést a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rendezte meg 2018. április 25-26 között azzal a céllal, hogy a szóbeli és az írásbeli kommunikációs készség fejlesztését, az anyanyelvi nevelés jövőjét támogassák. A verseny témája az idén a mesefeldolgozás volt. A független szakmai zsűri az erős mezőnyben kilenc egyetem leendő pedagógusának bemutatóóráját értékelte. Az osztály és a tanítandó irodalmi szöveg kihúzására a versenytanítást megelőző reggelen került sor. Versenyzőnk a Tulipánná változott királyfi c. népmesét dolgozta fel a 2. osztályban.

 

A PTE KPVK Illyés Gyula Pedagógusképző Intézetének hallgatói hosszú évek óta rendszeres résztvevői a végzős tanítók legfontosabb országos szakmai erőpróbájának. A megmérettetésen több évtizede dobogós helyen végeznek. Az országos versenynek hagyománya és értéke is van. A kar gyakorlóiskolájában is több olyan kolléga dolgozik, aki az országos versenyen elért eredménye után került az intézménybe.

 

Az idei kimagasló siker ismét igazolja a szekszárdi pedagógusképzésben folyó munka magas minőségét, az elméleti és a gyakorlati munka példaértékű együttműködését.

Gratulálunk Nagy Lilla Adrienn hallgatónak és az őt felkészítő tanárainak, Runyai Zsuzsanna szakvezetőnek és Tancz Tünde szakmetodológus oktatónak!

 

 

Köszönjük a hallgatótársa felkészülését és versenyzését segítő Csibi János végzős tanító szakos hallgató, valamint Gabi Gabriella igazgatóhelyettes asszony közreműködését is!

 

 

 

A teol.hu interjúja Nagy Lillával és Tancz Tündével: Sikeresek a szekszárdi hallgatók az országos megmérettetéseken

rovat: 
You shall not pass!