Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Közel kétszázan vették át diplomájukat Szekszárdon

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Levlező tagozaton végzett hallgatóink 2018. június 29-én vehették át a diplomájukat. Az ünnepségen közel 80 hallgató vett részt, akik családtagjaikkal együtt töltötték meg karunk Illyés Gyula Auláját péntek délután. Másnap délelőtt, június 30-án a nappali tagozaton végzettek kapták kézhez a diplomájukat. A végzetteket Prof. Dr. Horváth Béla köszöntötte mindkét nap.

Az átadóink nem csak a diplomákról szólnak, hanem ekkor ismerjük el hallgatóink munkáját is. Hallgatói elismerésben részesült Nagy Lilla Adrienn. Ez év áprilisában Nagy Lilla Adrienn végzős tanító alapszakos hallgató első helyezést ért el a XXIII. (huszonharmadik) Országos Anyanyelvi Tanítási versenyen. A 2017 novemberében tartott XVI. (tizenhatodik) Vajdasági Magyar Felsőoktatási Tudományos Diákköri Konferencia Humán I. szekciójában I. helyezést ért el Drámapedagógiával az előítélet ellen című munkájával. A XXI. (huszonegyedik) Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián II. helyezést ért el Előítélet-kezelés a drámapedagógia módszereivel című dolgozatával és előadásával. A hallgató felkészítője, illetve témavezetője Tancz Tünde mesteroktató volt. A 2017/2018-as tanévben Nagy Lilla Adrienn Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban is részesült.

Csibi János 2017-ben végzős tanító alapszakos hallgatónk  a XVI. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián Újvidéken és a XX. (huszadik) Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián Kolozsvárott ért el szép szakmai sikereket. Az utóbbin két dolgozattal és előadással is részt vett. A reform- és alternatív pedagógiák Magyarországon munka témavezetője Dr. habil Kurucz Rózsa főiskolai tanár, A rockzene közösségformáló hatása egy vidéki kisvárosban dolgozatának témavezetője Dr. habil Boronkai Dóra egyetemi docens volt. Csibi János a 2017/2018-as tanévben kutatómunkájáért elnyerte a Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjat. Tutora Dr. habil Kurucz Rózsa főiskolai tanár volt. Az Országos Anyanyelvi Tanítási versenyen első helyezést elért Nagy Lilla Adrienn segédtanítója volt. Eredményeiért szintén elismerésben részesült.

Több végzet hallgatónk intézeti könyvjutalomban részesült kiváló tanulmányi eredményeiért, aktív közösségi munkájárét és/vagy kiváló sporteredményeiért:

 1. Egyedi Petra Mariann
 2. Gauzer Dorina
 3. Hájek Noémi
 4. Hermann Balázs
 5. Johan Fanni
 6. Keller Bettina
 7. Király Zsuzsanna
 8. Kovács Katalin
 9. Kövér Dorina
 10. Márkus Nóra
 11. Simon Anikó
 12. Sztojka-Kovács Petra

 

A Hallgatói Önkormányzat részéről Balázs Dóra részesült elismerésben az elmúlt években nyújtott aktív, közreműködő munkájáért.

 

Hallgatóink mellett oktatónkat is elismertük. Kiemelkedő hatású oktatási – nevelési és tehetséggondozó munkájukért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kimagasló tevékenységük elismeréseként, - melynek eredményeképpen a XXIII. Országos Anyanyelvi Tanítási Versenyen Nagy Lilla Adrienn végzős tanító szakos magyar műveltségterület szakirányos hallgatónk I. helyezést ért el, a kar jutalomban részesítette Tancz Tünde mesteroktatót és Runyai Zsuzsanna tanító szakvezetőt.

Az átadókón a jubilálókat is köszöntöttük. Huszadik tanévzárója alkalmából köszöntöttük Tancz Tünde mesteroktatót, az Illyés Gyula Pedagógusképző Intézet oktatóját. Ezt követően három jubiláló pedagógus is átvehette a díszoklevelét. Halmozsán Jánosné és Brenner György 50 éve szerezték meg a diplomájukat, ezért arany fokozatú emlékdiplomát vehettek át. Bognár Jenőné Pálfy Margit 75 éve, 1943-ban szerezte meg tanítói diplomáját, aki ezért gránit fokozatú emlékdiplomában részesült.

Szombati ünnepségünkön búcsúztunk Prof. Dr. Horváth Béla dékán úrtól, akinek június 30-án ért véget második dékáni ciklusa. A hallgatók megköszönték, hogy egy folyamatosan fejlődő intézményben jó színvonalú képzésben részesülhettek, korszerű oktatási körülmények között. A hallgatók nevében Nagy Lilla Adrienn és Csibi János búcsúztak el tőle.

Mint minden évben, a hallgatótársak idén is rövid műsorral búcsúztatták a végzősöket. Pénteken Frank Sára harmadéves német nemzetiségi tanító szakos játszotta el Debussy Arabesque című művét, majd Horváth Kinga elsőéves óvodapedagógushallgató szavalta el Babits Mihály Édes az otthon című versét. A szombati napon a THZ „Hétmérföldes csizma” című ünnepi műsorral kedveskedett. Több, végzők hallgatónk is részt vett az előadásban. A szalagkötésnél Csepregi Emma, gyakorlóiskolánk harmadikos tanulója énekelt népdalt, amellyel nagy sikert ért el a résztvevők körében.

Végzett hallgatóinknak szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk!

 

Képek a Kar facebook oldalán: 2018.06.29.    2018.06.30.

rovat: 
You shall not pass!