Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Különdíj a KPVK hallgatójának az OTDK-n

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Március 23. és április 27. között zajlik az év legnagyobb felsőoktatási tehetséggondozási seregszemléje, a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK). A versenyen, amelyen a KPVK több kiváló hallgatója is indul, Kiss Orsolya negyedéves tanító szakos hallgatónk különdíjban részesült.

 

Orsolya a Tanulás- és Tanításmódszertani - Tudástechnológiai Szekció Mese- és irodalompedagógia tagozatának a győri SZE Apáczai Karán megrendezett versenyén vett részt. Pályamunkaként egy általános iskolásoknak szóló interaktív társasjátékot alkotott. Előadásának címe: „A Karamella-szigeten is túl: Interaktív társasjáték Pozsár Edit meseregénye alapján”. Bemutatójával a zsűri különdíját érdemelte ki, amelyet Csákvári Judit óvodapedagógus, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője ajánlott fel.

 

Hallgatónk a témaválasztásáról és a versenyen szerzett élményeiről elmondta:

„Miután jelentkeztem az Illyés Gyula Szakkollégiumba, nem volt kérdés, hogy olyan kutatási témát választok, aminek később gyakorlati hasznát vehetem a tanítói pályán. Így esett a választásom egy interaktív társasjáték létrehozására. Most alkalmam nyílt empirikus kutatásom eredményeit megmérettetni az OTDK-n is. Azt a szekciót, amelyben én indultam, ebben az évben Győrben rendezték. A háromnapos konferencia során számos színvonalas előadást hallhattam, és olyan egyetemistákkal ismerkedtem meg, akiknek szintén fontos a tudományos vizsgálódás. Már ezért érdemes volt elutazni Győrbe, az pedig csak hab a tortán, hogy a Mese- és irodalompedagógia tagozat zsűrije különdíjjal jutalmazta a bemutatott pályamunkámat

 

Gratulálunk Kiss Orsolyának és témavezetőjének, Dr. Fekete Richárd egyetemi adjunktusnak, az eredményes szerepléshez!

 

 

 

 

 

rovat: 
You shall not pass!