Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Kultúra- és Társadalomtudományi Intézet

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Képzéseink:

 

Alapképzés:

 

Mesterképzés:

 

 

 A KKTI tanszékei

 

 

·     

 

 

·     Szociális Tanulmányok Tanszék:

 

A tanszék a Szociális Munka és Szociálpolitikai Intézet, majd a Társadalomtudományi Intézet utódaként jelenleg is szociális képzések helyszíne (ezek között az elsőként 1989-ben Szekszárdon indult nappali tagozatos szociális munkás képzés legjobb hagyományaira alapozó és az új kihívásokra választ keresve folyamatosan megújuló szociális munka alapszak, a szociális felsőoktatási szakképzések és szakirányú továbbképzések), továbbá szociális szakvizsga központ.

A tanszék munkatársainak társadalomtudományi és nyelvi kompetenciái a Kar több képzésében is hasznosulnak, az oktatók, kutatók társadalomtudományok széles szegmensét érintő kutatási és publikációs tevékenysége pedig (a teljesség igénye nélkül csak kiemelve a közösségfejlesztés, a társadalmi esélyegyenlőség és a szociális gazdaság területét) elsősorban Tolna megyéhez és a Dél-Dunántúli Régióhoz kapcsolódik. A tanszék számára meghatározóak a társadalmi kapcsolatok, a hazai és nemzetközi szakmai együttműködések.

 

Összefoglalóan megállapítható, hogy a KKTI szakmai struktúrája a bölcsész- és társadalomtudományok vonatkozásában multi-, és egyúttal interdiszciplinárisnak is nevezhető.

 

 

Munkatársaink

 

 

You shall not pass!