Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Kulturális terepgyakorlat 2017. október 2-6., Pécs

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kedves Hallgató!

 

Engedje meg, hogy egy remek nemzetközi programra hívjuk meg Önt! Karunk a németországi Hochschule Zittau/Görlitz-el és a lengyelországi University of Opele-vel karöltve közös kulturális gyakorlatot szervez 2017. október 2‒6. között Pécsett és környékén. A program a reformáció jegyében fog telni. A hét során rengeteg programon számos rendezvényen vesznek részt a német, lengyel és magyar hallgatókból álló csoportok: látogatás az Ormánságban, a festett kazettás templomokat, az Ős-Dráva Látogatóközpontot nézzük meg, továbbá felkeressük Mohácson és Bólyban nevezetességeit. A hét során a 8-10 fős vegyes csoportok bejárják Pécs városát és a reformációval kapcsolatos információkat gyűjtenek. A tanulmányi kirándulások eredményeit az utolsó napon egy hallgatói szimpózium keretén mutatják be a résztvevők.

 

 

„Hallgatóként kétszer is, 2013-ban és 2015-ben is részt vettem a kulturális terepgyakorlaton. Első alkalommal a fiatal művészek jövőképét, motivációját vizsgáltuk, majd két év múlva Pécs város örökségeit vizsgáltuk meg. Mind a két alkalommal rengeteget tanultam. Az ott szerzett tudásomat a pécsi és a görlitzi tanulmányaim során is fel tudtam használni. Természetesen a hét nem csak a kemény munkáról és kutatásról szól. Esténként az új barátainkkal közösen nekivágtunk a pécsi éjszakának és megmutattuk nekik Pécs legfontosabb helyeit. :) Ezekből a terepgyakorlatokból nagyon jó barátságok szövődtek, sokukkal a mai napig tartom a kapcsolatot. A későbbiekben ezeket a kapcsolatokat a szakmában is fel tudtam eddig / és minden bizonnyal tudom majd a jövőben használni. Mindemellett nagyon jó nyelvgyakorlást is jelent ez a hét. Idén is ott leszek, most már mint szervező, fordító, kutató, mindenes. Találkozzunk ott! :)” Schmieder Réka

 

Amennyiben szívesen részt venne a „Kulturális terepgyakorlat” programjában és legalább középszintű német és / vagy angol nyelvtudással rendelkezik, akkor ezen szándékát, kérjük, 2017. szeptember 21-ig szíveskedjen jelezni Schmieder Rékánál személyesen a PTE KPVK Dékáni Hivatalban (Pécs), vagy e-mail-en a schmieder.reka@kpvk.pte.hu címen a teljes név, Neptun/EHA-kód, szak és évfolyam megadásával.

A programban közreműködő magyar hallgatók 2017. október 2-6. között dékáni felmentést kapnak az óralátogatás alól!

 

Csináljunk együtt egy felejthetetlen nemzetközi hetet!

 

Pécs, 2017. szeptember 11.

 

Üdvözlettel a szervezők nevében:

Dr. Zádori Iván dékánhelyettes – PTE KPVK

Dr. Huszár Zoltán intézetigazgató – PTE KPVK Kultúra-, Könyvtár- és Társadalomtudományi Intézet

Schmieder Réka MA, kulturális mediátor – PTE KPVK Dékáni Hivatal / Pécs

rovat: 
You shall not pass!