Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

A magyar népmese napját köszöntötte műsorával a THZ

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az 1859-ben született író, újságíró, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó” születési évfordulóján, szeptember 30-án 2005 óta ünnepli az ország a magyar népmese napját. A kar hagyományait követve ehhez az országos kezdeményezéshez csatlakozott PTE Illyés Gyula Gyakorlóiskola és AMI és a szekszárdi egyetemi karon működő Tehetséges Hallgató Zenekara (THZ) is.

Október 2-án délelőtt az alsó tagozatos osztályokban a felsős diákok népmeséket olvastak, a Tehetséges Hallgató Zenekara pedig rövid zenés műsorral szórakoztatta az érdeklődőket. A kulturális műsorban énekelt mesék és Gryllus Vilmos megzenésített versei szerepeltek. A dalok közül jó néhányat együtt énekelt a közönség az előadókkal.

A szervezők, valamint az új tagokkal bővült zenekar tagjai (Angyal Karola, Barbarics Nóra, Bereczki Barbara, Csibi János, Enyedi Petra, Farkas Fanni, Halmosi Berta, Komáromi Áron, Kovács Katalin, Nagy Lilla Adrienn, Péter Tamás, Stallenberger Mónika) és művészeti vezetője (Tancz Tünde mesteroktató) remélik, hogy az eseményre jövőre is sokan lesznek kíváncsiak.

rovat: 
You shall not pass!