Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Nagy költők nagy szerelmei a Paksi Harmadik Kor Egyetemén

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A megszokott nagy érdeklődés mellett tartották meg a PTE KPVK és Paks Város Önkormányzata együttműködésében a Paksi Harmadik Kor Egyeteme soron következő eseményét 2017. április 10-én. Ezúttal Prof. Dr. Horváth Béla irodalomtörténész, egyetemi tanár, a KPVK dékánja „Nagy költők, nagy szerelmek” című előadását hallgathatta meg a közönség.

A programot ezúttal is az előadássorozat házigazdája, Dr. habil Nagy Janka Teodóra, a KPVK dékánhelyettese nyitotta meg. Ezt követte a magyar irodalom legkiválóbb alakjainak - többek között József Attilának, Kosztolányi Dezsőnek vagy Füst Milánnak – az új irodalomtörténeti kutatások alapján legbelsőbb magánéletéről és szerelmi lírájáról szóló, lebilincselő előadás.

A nagy sikerű programsorozat következő rendezvénye május 8-án lesz. Ekkor Dr. Klein Ágnes, a KPVK egyetemi docense, az Illyés Gyula Pedagógusképző Intézet igazgatója Két nyelvvel felnőni? Előny vagy hátrány?” című előadásában a gyermekeink idegennyelv tudásának fejlesztéséről fog beszélni a Harmadik Kor Egyeteme nagyszülői korosztályú hallgatóinak.

 

 

 

 

rovat: 
You shall not pass!