Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Nagy siker volt a „nőnapi BorEgyetem”

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Rendkívül sikeres volt a BORkultúra SzabadEGYETEM Nőnapra hangolódás jegyében megrendezett, Nő és a Bor című, márciusi előadása. A KPVK Illyés Gyula Aulában tartott 2018. március 7-ei borkóstoló esten Szabó Edit „Gyengébb? Nem!” című könyvét, maga a szerző mutatta be. Az est további vendégei a könyvben is szereplő két neves női borász, Gere Andrea és Heimanné Kelemen Ágnes voltak.

 

 

A programra regisztrált közel száztíz vendéget – köztük a szokásosnál több hölgyet – először Dr. Horváth Béla, a szekszárdi egyetemi kar dékánja és Vitéz Attila, a BORkultúra SzabadEGYETEM (BSZE) vezetőségi tagja köszöntötte, megidézve a közelgő nőnap ünnepi hangulatát. Az ezt követő, mesélős-beszélgetős könyvbemutatón egy igazán igényes interjúkötetet ismerhetett meg a közönség. A szerző, Szabó Edit és a kötetben szereplő 26 női borász közül jelenlévő Gere Andrea és Heilmanné Kelemen Ágnes élvezetes beszélgetéséből sok minden kiderült a nő és a bor kapcsolatáról, életútról, családról, szakmáról, kötődésekről. A hangulatos esten a Gere és a Heimann Pincészetek finom borait lehetett megkóstolni, a fehérektől a rozékon át az egyre fajsúlyosabb vörösborokig.

A „nőnapi BorEgyetem” szervezői rendezvényen azt is arról is szóltak, hogy szeretnék erősíteni „Borkultúra Szabadegyetem márkát”, ennek részeként Borkultúra Szabadegyetem Szekszárd néven elindult a rendezvény Facebook oldala is. A program törzsközönsége részére pedig a későbbiekben egy kedvezménykártyát szeretnének kibocsátani.

Az est dedikálással zárult.

 

A programról a médiában megjelent:

„Gyengébb? Nem!” – könyvbemutató a BorEgyetemen (kadarka.net)

 

 

 

 

 

 

rovat: 
You shall not pass!