Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Pécsi siker Németországban: rangos külföldi díjat vehetett át a KPVK munkatársa

Nyomtatóbarát változatPDF változat

2016. szeptember 28-án a németországi Görlitzben a Hochschule Zittau-Görlitz évnyitó ünnepségén Schmieder Réka, a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejelsztési Kar Pécsi Képzési központjának munkatársa a DAAD legjobb külföldi tanulónak járó díját vehette át. Schmieder Réka a KPVK és a németországi partnerintézmény duális mesterszakos képzésén folytatta tanulmányait 2013 és 2015 között. A komoly pénzjutalommal járó különleges elismerést először veheti át a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, aki tanulmányai során a pécsi és a görlitzi mesterképzésen is magas színvonalú teljesítményt nyújtott, kiérdemelve a Deutscher Akademischer Austauschdienst díját.

 

Fotó: Schnell Ágota

 

A 2006 óta működő programban a Kulturális mediáció, illetve Kulturális örökség tanulmányok mesterszakok hallgatói a közös képzés során két félévet a német partneregyetem Kultur und Management mesterszakán töltenek, míg a német hallgatók a fenti két mesterszakon tanulnak Pécsen. A duális képzés sikeres zárásaként a programban résztvevő hallgatók egy magyar, illetve egy német mesterszakos diplomát szerezhetnek. A magyar hallgatók Görlitzben német nyelven, a német hallgatók Pécsen német és/vagy angol nyelven folytatják tanulmányaikat. A programban résztvevő hallgatók tandíjmentesen tanulhatnak a külföldi partner felsőoktatási intézményben. A programra vonatkozó jelenleg érvényben lévő kétoldalú szerződés alapján tanévenként 5 magyar és 5 német hallgató vehet részt a közös mesterképzésben.

 

Tanáraink is elkísérték Schmieder Rékát az átadóra

 

Schmieder Réka kiemelkedő teljesítményéhez gratulálunk és további, hasonló sikereket kívánunk! Réka programmal kapcsolatos élményeiről, tapasztalatairól hamarosan beszámolunk.

 

Munkatársunkal az UNIV TV készített interjút: https://www.facebook.com/pteunivtv/videos/1001516543293331/ 

 

rovat: 
You shall not pass!