Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Izland, „tűz és jég” szigete


Január 29-én megkezdődik  a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme 2017-2018-as tanévének tavaszi szemesztere a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.


Az új szemeszter nyitó előadásának előadója közkívánatra a sokak által ismert bonyhádi Gruber László MTA Szádeczky-Kardoss Elemér Díjas, Pedagógus Kutatói Pályadíjas tanár, a Szegedi Tudományegyetem óraadó oktatója lesz, aki ez alkalommal  Izlandról, a „tűz és jég” szigetéről beszél.

Időpont: 2018. január 29. (hétfő) 15:00 óra
Helyszín: PTE KPVK Szekszárdi Campus A/52-es előadóterem (Szekszárd, Rákóczi u. 1.)


Az 1968-ban Franciaországban útjára indult és Európa-szerte rendkívül kedveltté vált Harmadik Kor Egyeteme kezdeményezés  célja az idősödő és időskorú emberek szellemi, testi, mentális frissességének megőrzése, az aktivitás, a tevékenykedtetés, az önkéntesség, az önmegvalósítás és a közösségi élet élményének megosztása. Ezt a célt tartják szem előtt a szekszárdi sorozat megalkotói, szervezői is. A szekszárdi harmadik korú lakosság körében óriási sikert aratott program a PTE KPVK és Szekszárd M.J.V. Önkormányzata együttműködésében 2016. márciusa óta működik.

A tavaszi szemeszterben 2018.  január 29. és május 7. között összesen hat előadásra kerül sor, az előadók a Pécsi Tudományegyetem oktatói, kutatói, illetve vendégelőadók lesznek, köztük Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

 

Az előadások ingyenesek, de regisztrációkötelesek. Az érdeklődők a január 29-ei előadás előtt, a helyszínen is regisztrálhatnak. A képzésen rendszeresen résztvevők, egyetemi hallgatók emléklapot vehetnek át a szemeszter teljesítéséről.

További információ Christián Anikó oktató, Mozolai Annamária oktató, képzési koordinátoroktól kérhető. Regisztráció: Bogdán Andrea intézeti adminisztrátor 74/528-300 vagy bogdan.andrea@kpvk.pte.hu

 

 

 

 

  

 

magyar
Esemény dátum: 
hétfő, 2018, január 29 - 15:00 - 17:00
You shall not pass!