Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Társadalmi Befogadás Szakkollégium

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Társadalmi Befogadás Szakkollégium a KPVK Pécsi Képzési Központ beiratkozott hallgatói számára biztosít intézményes keretet azok tantervi kereteken túlnyúló szakmai és tudományos tevékenységéhez. A Szakkollégium képzési programja tartalmazza célkitűzéseinek és tevékenységének részletes leírását.

 

A Szakkollégium aktuális eseményeiről, vagy a jelentkezés módjáról érdeklődni a következő e-mail címen lehet: koller.inez@kpvk.pte.hu

 

A tagság szakmai feltételei

A Társadalmi Befogadás Szakkollégium tagsági viszonyát két tényező határozza meg, egyrészt a leendő tag (vagyis a PTE KPVK beiratkozott hallgatója) motiváltsága, elkötelezettsége a tantervi kereteken túlnyúló szakmai és tudományos tevékenység irányában, másrészt kiemelkedő készségeinek, tudásának bizonyítása egy általa választott területen a társadalmi befogadás témáját érintően, a kapcsolódó tudományterületek valamelyikén.

 

***

A Szakkollégium képzési programja

 A Szakkollégium elsősorban a tagok egyéni  fejlődését támogatja, mindenki számára személyre szabott terv alapján. Emellett képzési lehetőségeket is biztosít.

 

***

Jövő-Kép Workshop

A Szakkollégium tagjainak közös tevékenységéhez biztosít keretet a Jövő-Kép Workshop, amelynek során a tagok kutatásokat végeznek és/vagy bemutatják eddigi eredményeiket. A Jövő-Kép Workshop mindig külsős résztvevők bevonásával történik.

 


 

 

***

Workshop vezetés a HAN Egyetemen

2017. február második hetében a Társadalmi Befogadás Szakkollégium tanára, Koller Inez Zsófia és két tagja, Rudolf Alexandra és Hosszú Norbert végzős andragógia szakos hallgatók részt vettek a hollandiai HAN Egyetem Nemzetközi Hét elnevezésű konferenciáján. Az eseményre számos országból hívtak előadókat, hogy a Migráció, avagy a valahová tartozás érzése tematikus címhez illeszkedő előadásokat, műhelyeket tartsanak az egyetem másodéves hallgatói számára.

A Szakkollégium 2018. februárjában ismét vállal workshop-vezetést, ezúttal digitális közösségfejlesztés témában.

 

 

***

Akikre büszkék vagyunk

 

 Szakkollégiumunk tagjai országos és nemzetközi megmérettetéseken is részt vettek, eredményeikkel nemcsak saját jövőjük megalapozását kezdték meg, hanem a Szakkollégium egyetemi presztízsének növekedéséhez is hozzájárultak.

 

 

 

 

 

 

You shall not pass!