Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Természetpedagógia szakirányú továbbképzés

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara Természetpedagógia szakirányú továbbképzési szakot indít levelező tagozaton.

 

A Természetpedagógia szakirányú továbbképzési szakkal a múzeumokban, állatkertekben, botanikus kertekben, erdőgazdaságokban, erdei iskolákban, állami és civil természetvédelmi szervezeteknél természetvédelmi, kezelési és gazdálkodási oktatással foglalkozó szakembereknek, és az e terület iránt nemcsak iskolai képzésben érdeklődő pedagógusoknak szeretnénk segítséget adni munkájuk eredményesebb elvégzéséhez.

 

A képzés célja holisztikus szemlélet kialakítása, így az elmélettől a gyakorlati használatig, az ökológiai alapoktól a társadalmi, gazdasági kapcsolatokig felölel témákat elsajátítható módon.  A képzési területek széles spektruma biztosítja, hogy a különböző területekről érkező hallgatók is megtalálják a fejlődési lehetőségüket képzésben. Az ökológiai, konzerváció biológiai alapok mellett a hallgatók megismerkedhetnek a különböző célcsoportok életkori sajátosságainak megfelelő természetpedagógiai, környezeti nevelési módszerekkel, az e területen folyó jó gyakorlatokkal, képessé válnak természetpedagógiai programok megtervezésére, megszervezésére és lebonyolítására, a hagyományos iskolai képzési kereteken kívüli környezeti nevelési, természetvédelmi nevelési feladatok végrehajtására, ezzel alkalmasak lesznek a környezettudatos szemléletmód átadására.

 

Ahogy a témakörökből látható, a képzés a PTE több intézetének, valamint nívós partnereink: a Duna-Dráva Nemzeti Park, a Fővárosi Állat- és Növénykert,a  Gemenc Zrt. és a  Magyar Természettudományi Múzeum együttműködésével valósul meg.

 

Képzésünk kiváló lehetőséget biztosít az Ön számára, hogy szélesítse lehetőségei tárházát!

Jelentkezzen most!

 

___________________________________________

 

Információk

Természetpedagógia szakirányú továbbképzési szak

 

A szakirányú továbbképzési szak megnevezése: természetpedagógia szakirányú továbbképzési szak.

A szakirányú továbbképzésben szerezhető szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: természetpedagógiai szakvezető

A képzés helyszíne: Szekszárd, kihelyezett gyakorlatok: Budapest

Indítás dátuma: 2018. október

A képzés nyelve: magyar

Munkarend: levelező tagozat

A képzés időtartama és a konzultációk rendje: 3 félév, 90 kontaktóra/félév. A konzultációk beosztása: kétszer egy hét/ félév vagy négy alkalommal csütörtök-szombat.

A képzés költségei: Tandíj: 150 ezer Ft / félév, a konzultációk és gyakorlatok helyszínén kedvezményes szállás igénybevételétre van lehetőség.

A felvétel feltételei: A képzés a szakemberek széles köre előtt nyitott. Ajánljuk mindazoknak, akik már ezen a területen dolgoznak és szélesíteni, frissíteni szeretnék a tudásukat, de azoknak is, akik a jövőben tervezik ezt. A képzésben bármely képzési területen alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevéllel rendelkezők részt vehetnek.

 

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 7.

 

További információk: Dr. Szemethy László szakvezető (szemethy.laszlo@kpvk.pte.hu) Képzési koordinátor: Lévai Andrea levai.andrea@kpvk.pte.hu

 

 

 

You shall not pass!