Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Térségi összefogás az innováció jegyében - meghívó

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Új kutató- és szolgáltató központok megalapítására és működtetésére vonatkozó együttműködési megállapodás aláírása a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán

 

A térség innovációs fejlődése szempontjából fontos eseménynek ad otthont a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara 2018. december 12-én. Egy olyan együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására kerül sor ezen a napon, amelynek elsődleges célja Tolna megye és Szekszárd Megyei Jogú Város gazdasági, társadalmi, kulturális vonzerejének növelése új kutató- és szolgáltató központok megalapításával és közös működtetésével. 

Az aláíró felek, Tolna Megye Önkormányzata, Szekszárd Megyei jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara három olyan kutatóközpont (IQ Ipari Együttműködési és Innovációs Kutatóközpont, Vidékfejlesztési Kutatóközpont, Dienes Zoltán Pedagógus-továbbképzési és Gyermekkultúra Módszertani Kutatóközpont)  megalapításában és fenntartásában kívánnak együttműködni, amelyek legfőbb feladata a regionális innovációs folyamatok megalapozása, összehangolása, koordinálása; innovációs hálózatok és képzési programok szervezése, valamint szakmai szolgáltatások nyújtása az ipari együttműködések, a vidékfejlesztés és a pedagógia területén. A cél, hogy a helyi intézmények, vállalkozások, civil szervezetek kiterjedt képzési, tanácsadási  tevékenység eredményeként jussanak hozzá a működésüket segítő új tudományos eredményekkel, szakmai projektekkel, pályázati lehetőségekkel kapcsolatos információkhoz. Emellett az új kutatóközpontok feladata lesz az is, hogy vonzóvá tegyék a térséget a pályakezdő, innovatív tevékenység iránt nyitott fiatal szakemberek számára.

Az együttműködési megállapodás aláírására egy sajtótájékoztató keretében kerül sor, amelyre tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait.

 

A sajtótájékoztató résztvevői:

Ács Rezső polgármester (Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata)

Fehérvári Tamás elnök (Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése)

Prof. Dr. Miseta Attila rektor (Pécsi Tudományegyetem)

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán (Pécsi Tudományegyetem, KPVK)

 

A rendezvény időpontja és helyszíne:

2018. december 12. 14 óra

Pécsi Tudományegyetem Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar aulája (Szekszárd, Rákóczi utca 1.)

magyar
Esemény dátum: 
szerda, 2018, december 12 - 14:00
Rovat: 
Sajtótájékoztató
You shall not pass!