Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

„Több mint egy díszes oklevél…” - Diplomaátadó ünnepség Szekszárdon

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Családias hangulatú diplomaátadó ünnepségnek lehettek részesei 2018. február 10-én a PTE KPVK szekszárdi campusának egyetemi polgárai és hozzátartozóik. Az eseményen a keresztfélévben végzett turizmus-vendéglátás, óvodapedagógus, illetve környezetkultúra szakos hallgatók vették át végzettséget igazoló okmányaikat.

 

 A képre kattintva elérhető a galéria.

 

A rendezvény kezdetén a hallgatótársak rövid, lélekmelengető műsorral búcsúztak a frissen végzettektől. Az ünnepség résztvevői elsőként Zsók Bianka másodéves német nemzetiségi óvodapedagógus hallgató áradó zongorajátékában, majd Nagy Lilla Adrienn negyedéves tanító szakos hallgató nagy átéléssel előadott szavalatában gyönyörködhettek. A műsor összeállítását és a hallgatók felkészítését Müller János és Dr. Fekete Richárd oktatók segítették.

Ezután Dr. habil Nagy Janka Teodóra PhD általános- és tudományos dékánhelyettes köszöntötte a frissen végzetteket, kiemelve, hogy a diploma sokkal több mint egy díszes oklevél, mert a hallgatók több éves erőfeszítését, a tudásszerzés örömét és oktatóik abbéli igyekezetét tükrözi, hogy tudásuk átadásával a lehető legjobb szakemberekké képezzék a hallgatókat. Beszédében hangsúlyozta, hogy a diploma egyúttal kötelezvény a szülők felé is, amellyel gyermekeik bizonyíthatják, hogy a család befektetése nem volt hiábavaló.

A dékánhelyettes asszony köszöntője után a legkiválóbbakat jutalmazták. A KPVK Élelmiszergazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézete felterjesztésére jutalmat vehettek át:

- az Illyés Gyula Szakkollégium keretében végzett kutatómunkájáért és az Országos Tudományos Diákköri Konferencián való szerepléséért Farkas Gellért turizmus-vendéglátás alapszakon végzett hallgató,

- a Borkultúra Szabadegyetem és az Intézet egyéb rendezvényeinek lebonyolításában végzett rendszeres és aktív részvételért Komáromi Adél és Kis Mercédes turizmus-vendéglátás alapszakon végzett hallgatók.

A KPVK Hallgatói Önkormányzata kiemelkedő közösségi munkája és a hallgatói érdekképviseleti szervezetben végzett aktív szerepvállalása elismeréseként jutalomban részesítette Barnaki Bernadett turizmus-vendéglátás alapszakon végzett hallgatót.

Ezt követően a hallgatók egy-egy dékánhelyettesi kézfogás kíséretében vették át végzettséget igazoló okmányaikat és fogadalmat tettek arra, hogy hivatásukhoz méltóan, legjobb tudásuk és lelkiismeretük szerint hasznosítják a szekszárdi karon megszerzett magas szintű tudásukat.

Az ünnepség zárásaként az Alma Matertől búcsúzó hallgatók képviselői emlékszalaggal díszítették a kar zászlaját, majd a Szózat elhangzása után, az egyetemi hagyományokat követve levegőbe repültek a friss diplomások sapkái.

 

A jutalmazott kiválóak mellett valamennyi végzett hallgatónknak szívből gratulálunk!

 

Karunk köszönetet mond mindazoknak a hallgatóknak, oktatóknak és munkatársaknak, akik a diplomaátadó megrendezésében, illetve annak lebonyolításában segédkeztek.

 

Az ünnepségről a médiában megjelent:

kadarka.net: Kézhez vehették diplomájukat a PTE KPVK végzősei

teol.hu: Átvették oklevelüket a PTE KPVK most végzett hallgatói 

 

rovat: 
You shall not pass!