Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

„Tudom, hogy itt jó a képzés!” – Nyílt Nap a szekszárdi karon

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Rengeteg játék és még több információ várta a továbbtanulni készülő diákokat a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szekszárdi nyílt napján 2018. január 25-én.

 

 A UNIV TV videója a KPVK nyílt napjáról

 

A Kar számos szakot - alapképzést és felsőoktatási szakképzést is - kínál az érettségi után továbbtanulóknak.

 

Az élményekben bővelkedő nyílt napot Nagy Lilla Adrienn és Csibi János tanító szakos hallgatók, a Tehetséges Hallgatók Zenekara tagjainak produkciója után Dr. Horváth Béla dékán és Konyecsni Gábor, a Hallgatói Önkormányzat alelnöke köszöntő szavai és tájékoztatója nyitotta meg. Ezt követően a látogatók az Illyés Gyula Aulában felállított információs standoknál személyesen találkozhattak és beszélgethettek a Kar intézeteinek oktatóival és hallgatóival és szerezhettek információt a KPVK változatos képzési kínálatáról, az egyetemi életről.

Intenzív és célirányos érdeklődés mutatkozott a még újdonságnak számító szőlész-borász képzések, a turizmus-vendéglátás, illetve a közösségszervezés szakok iránt és sokan keresték a szekszárdi egyetemi kar hagyományosan legrégebbi pedagógusképzéseit. Az érdeklődők megismerhették a felsőoktatási szakképzés (FOKSZ) és az alapképzés közöti különbségeket, a szakok átjárhatóságát és segítséget kaptak a társoktatásban zajló képzésekre (szőlész-borász mérnök BSc, turizmus-vendéglátás FOKSZ) való jelentkezéshez is.

 

Valamennyi látogató kar-túrán ismerkedhetett meg a szekszárdi campus látnivalóival. A pedagógusképzések iránt érdeklődők bepillantást nyerhettek a gyakorlóiskola és a gyakorlóóvoda életébe. A kollégiumra kívácsi diákok és szülők kollégium-túrán kaptak minden részletre kiterjedő tájékoztatást a Kollégiumi Bizottság és a HÖK önkéntes túravezetőitől. A standoknál és a campus termeiben a szakokhoz kapcsolódó, játékos feladatok, bemutatók várták a diákokat. Volt ambu-babás életmentési bemutató, csecsemőbabás pelenkázás, illatkóstoló, termésfelismerő játék és „Láss a jövőbe!” taláros fotózás. A Bezerédj teremben látogatható volt a kar állandó, pedagógiatörténeti kiállítása. Akik még nem tudtak dönteni, azok életpálya tanácsadáson és pályaorientációs grafológiai tanácsadáson vehettek részt, a vállakozó szelleműek pedig kipróbálhatták a „Kutass, hogy kijuss” szabadulószobát.

 

A nyílt napot követően, a pedagógusképzésekre jelentkezőknek előzetes alkalmassági vizsgát is rendezett a KPVK, amelyre hatalmas érdeklődés mutatkozott.

 

 

 

 

 

 

 

rovat: 
You shall not pass!