Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Tudományos Diákkör – 2017-2018.

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A Kar Tudományos Diákköre a 2017-2018-as tanévben számos programot szervezett és szép eredményeket ért el.

A tanévben két kurzuson vehettek részt a TDK tagjai. Márciusban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense, Vörös István tartott kreatív írás kurzust Szekszárdon, júniusban pedig Boronkai Dóra, karunk oktatója tartott kutatás-módszertani foglalkozást.

A kurzusokon kívül meghívott előadók is színesítették a programokat. Tavasszal előbb Varró Dániel volt a TDK vendége, majd Lugossy Réka, aki a gyerekkönyvek narratíváiról és a storyline módszerről adott elő, illetve Simon Márton, aki a populáris irodalomról és a slam poetry-ről beszélt.

Két, nagy érdeklődésre számot tartó workshopot rendezett a TDK Pécsett. A rendezvények hívószava a Jövő-Kép volt, a sikerességet pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a hallgatói kutatások interaktív bemutatásával nagyszámú középiskolást sikerült elérni.

A hallgatói a tavaszi – pécsi és szekszárdi – TDK konferenciákon kívül több más konferencián is részt vettek. Ősszel hárman adtak elő a Vajdasági Tudományos Diákköri Konferencián, ahol Nagy Lilla Adrienn szekcióelső lett. Februárban a nijmegeni HAN Egyetemen két hallgató vett részt workshop vezetőként, májusban pedig négyen utaztak Kolozsvárra az ETDK-ra (itt Nagy Lilla Adrienn második lett saját szekciójában, Huth Anita pedig különdíjat kapott, felkészítő tanár Dr. Varga István), illetve Arany Zsuzsanna vett részt nagy presztízsű a Horizontok és Dialógusok Konferencián Pécsett.

Örvendetes továbbá a TDK szekszárdi könyvtárának bővülése, illetve a Tudományos Kaleidoszkóp című hallgatói tanulmánykötet megjelenése, mely kilenc hallgatói dolgozatot tartalmaz.

A TDK éves munkájának alapja a Nemzeti Tehetségprogram Tudományos Diákkörök számára kiírt nyertes pályázata volt.

 

 

 

 

rovat: 
You shall not pass!