Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Újabb hallgatói sikerek az ETDK-n! - hallgatói beszámoló

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Mint az Illyés Gyula Szakkollégium lelkes kutatói, hallgatói, az idei tanévben is alkalmunk volt bemutatni kutatásainkat, munkáinkat a 2018. május 24-27. között rendezett Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián. A konferenciát nagy lelkesedéssel vártuk, hiszen a ránk váró munka mellett tudtuk, hogy egy gyönyörű városba látogatunk, melyet gyönyörű tájakon keresztül közelíthetünk meg.

Az út a legnagyobb nyugalomban telt, pár pihenőt eltekintve tájak tekintetében élménydús, ám nyugodalmas utat követően érkeztünk Erdély egyik legszebb városába. A szállásunk elfoglalását követően rövid körút után regisztráltunk, majd a Szociális munka szekcióba vezetett utunk, ahol Huth Anita és Molnár Viktória mutatták be munkáikat a szakmai zsűrinek. Az előadások remekül sikerültek, a szakmai zsűri több pozitívumot is kiemelt az előadók munkájában.

Második napon a megérdemelt pihenést követően a Szociológia és antropológia szekcióba vezetett utunk, ahol Csibi János rocktörténeti-jellegű munkáját mutatta be a szakmai zsűri előtt. Az előadást a zsűri és a közönség is jól fogadta. Az előadáson jelen volt minden szekszárdi hallgatótárs, meghallgatni az előadót, és ez egymás előadásának tekintetében szintén így volt, a konferencia ezt követő előadásain is.

Az ezt követő napon 2 előadással is képviseltette magát az Illyés Gyula Szakkollégium. A Pedagógia II. szekciójában Nagy Lilla mutatta be Előítélet-kezelés a drámapedagógia módszereivel című előadását melyet a zsűri és a közönség is óriási elismeréssel fogadott. A Pedagógia I. szekcióban Csibi János Reform- és alternatív pedagógiákkal kapcsolatos munkáját, melyet a zsűri rendkívül jó véleménnyel illetett.

A vasárnapi nap az eredményvárással és rövid városnézéssel telt. Megcsodáltuk a kolozsvári templomok sokszínűségét valamint az operát, ezt követően már csak az eredményhirdetés következett a programjaink közül. Az eredményhirdetést követően – ahol megtudtuk, hogy Lilla szekciójában a második helyezést érte el, Anitát pedig különdíjjal jutalmazták – rövid ünneplés után elindultunk haza, hogy kipihenjük a tartalmas napok fáradalmait.

Összességében nagyon sok szép élménnyel gazdagodtunk, és a szekcióelőadásokon – melyet más, legfőképp a kolozsvári hallgatók prezentáltak – is rendkívül hasznos ismeretekkel gazdagodtunk, melyet pályánkon, és életünkben is hasznosítani tudunk. Az erdélyi tájak szépsége gyakran elvarázsolt minket, és rácsodálkoztunk a minket körülvevő emberek, szervezők, sokszor a helyiek kedvességére is. Mindent összevetve nem bántuk meg, hogy vállalkoztunk erre a hosszú útra, és ajánljuk mindenkinek, aki szeretné bemutatni munkáját a határon túlon is.

 

A konferencián résztvevő hallgatók, kutatásuk, témavezetőik:

Nagy Lilla: Előítélet-kezelés a drámapedagógia módszereivel, témavezető: Tancz Tünde

Huth Anita: GyermekSZEMlélet a bántalmazások tükrében, témavezető: Dr. Varga István

Molnár Viktória: Roma iskolai helyzet Keszthelyen és Szekszárdon, témavezető: Dr. habil Nagy Janka Teodóra

Csibi János: Reform-és alternatív pedagógiák Magyarországon, témavezető: Dr. habil Kurucz Rózsa CSc

Csibi JánosA rockzene közösségformáló hatása egy vidéki kisvárosban, témavezető: Dr. habil Boronkai Dóra PhD

 

 

Balról jobbra: Nagy Lilla, Huth Anita, Csibi János és Molnár Viktória

A képre kattintva elérhető a galéria

 

A beszámolót Csibi János írta.

rovat: 
You shall not pass!