Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Újabb siker az Országos Tanítási Versenyen!

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Karunknak ebben az évben is sikerült megőriznie azt a szép hagyományát, hogy az országos anyanyelvi tanítási versenyen résztvevő hallgatóink minden alkalommal díjat nyernek. A XXII. Országos Anyanyelvi Tanítási Versenyen Dömény Diána végzős tanító szakos hallgatónk II. helyezést ért el.

 

 

A Debreceni Református Hittudományi Egyetemen 2017. április 24-26. között megrendezett verseny az idei évben a Reformáció 500. évfordulójának ünnepköréhez kapcsolódott. Témája a tanulás tanítása volt, olyan szövegek feldolgozásának segítségével, amelyek tartalmukban a református valláshoz és a „kálvinista Rómához” kapcsolódtak.

 

Magyar műveltségterület szakirányos hallgatónkat a versenyre Tancz Tünde mesteroktató, szakmetodológus (PTE KPVK) és Rózsa Gabriella szakvezető tanító (PTE IGY Gyakorlóiskola, AMI és Gyakorlóóvoda) készítették fel. Hallgatótársként Boros Lilla kísérte el és segítette.

 

A PTE KPVK Illyés Gyula Pedagógusképző Intézetének hallgatói hosszú évek óta rendszeres résztvevői a végzős tanítók legfontosabb, országos szakmai erőpróbájának. A versenyeken hallgatóink több mint egy évtizede minden alkalommal dobogós helyen végeznek.

Az idei kiváló eredmény ismét megerősíti a szekszárdi pedagógusképzés magas minőségét, a Karon és az Illyés Gyula Gyakorlóiskolában folyó elméleti és gyakorlati munka példaértékű együttműködését.

 

Gratulálunk Dömény Diánának és felkészítőinek és segítőjének a nagyszerű eredményhez!

 

 

 

 

rovat: 
You shall not pass!