Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Védelmi Kutatások Központ ülése Karunkon

Nyomtatóbarát változatPDF változat

2017.01.18-án a PTE KPVK Védelmi Kutatások Központ (VKK) kezdeményezésére Egyetemünkre látogatott Kun Szabó István vezérőrnagy, HM miniszteri biztos. A látogatásra elkísérte Balogh Péter ezredes a NKE HHK vezérkari tanfolyam parancsnoka.
Vendégeink Dr Kobolka István ezredes egyetemi docenstől tájékoztatást kaptak a VKK eddigi tevékenységéről és a vele partner szervezetek lehetőségeiről.
Ezek után tábornok úr részletesen ismertette a napokban megalakult Honvédelmi Sportszövetség célkitűzéseit, feladatait, lehetőségeit.

 

 

 

A Védelmi Kutatások Központtal együtt gondolkodó és tevékenykedő  szervezetek közül a jövőbeni lehetőségeket ismertette Dr Rendneki Szilárd tartalékos őrnagy a PTE ÁOK -Honvéd, katasztrófa és rendvédelem orvostani tanszék csoportvezetője. A szót Koltai Arnold nyá. alezredes úr vette át majd őt követte Hegedűs Norbert őrnagy úr a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 7. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda képviseletében.
A 2017 évre tervezett konferenciákról dr Polgár Miklós  tűzoltó százados, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogtanácsosa számolt be.

 

Zárszóként Dr Zádori Iván KPVK külügyi és kapcsolati dékánhelyettese ismertette a Kar képzési lehetőségeit. Megerősítette hogy a VKK útján továbbra is segítik a hazafias nevelés ügyét és a szükséges szakember képzést.
 

Kedves vendégeink ezek után találkoztak Dr Bódis József rektor és Jenei Zoltán kancellár urakkal.

 

GALÉRIA MEGTEKINTÉSE

 

 

Kapcsolódó oldalak:
http://www.honvedelem.hu/cikk/60545_letrejon_a_honvedelmi_sportszovetseg 
http://www.kormany.hu/download/8/57/d0000/honvedelmi_sportszovetseg.pdf
http://www.hirado.hu/2016/05/06/harc-a-tulelesert-igy-kepzik-a-katonaorvosokat/
http://www.hadkiegeszites.honvedseg.hu/cikk/3508
http://elitechallenge.hu/?q=user/jelentkezes
http://baranya.katasztrofavedelem.hu/hirek/3614-peldaerteku-eletmodvaltas
https://www.youtube.com/watch?v=BwF1NwntRk8

rovat: 
You shall not pass!