Színes programmal várták az érdeklődőket a PTE KPVK nyílt napján Pécsett és Szekszárdon is

Nyílt napot tartott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara november 21-én Pécsett és december 5-én Szekszárdon. Mindkét képzőhelyen lehetőséget kaptak arra az érdeklődők, hogy az oktatókkal és hallgatókkal beszélgetve információkat kapjanak a képzésekről, a felvételi követelményekről és a kar kínálta egyéb lehetőségekről, programokról.

A nyílt napon az érdeklődők amellett, hogy fontos információkat szerezhettek a kar képzéseiről és a felvételi követelményekről, különböző színes programokon is részt vehettek.

Pécsett Dr. Koltai Zoltán általános és oktatási dékánhelyettes köszöntőjét követően Baráti Zsolt, a Tanulmányi Hivatal vezetője ismertette a felvételi pontszámítással kapcsolatos információkat.

Az intézeti standokon kapott tudnivalók mellett a Hallgatói Önkormányzatról, az Illyés Gyula Szakkollégiumról, a Tudományos Diákköri Konferenciáról informálódhattak a tanulók. A rendezvényt számos kísérő program színesítette. Lajtai Zsoltné Kollár Mónika bölcsődevezető tartott például előadást a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakmáról és gyakorlatáról. Nagy érdeklődés kísérte emellett Czirják Erika meseíró, meseterapeuta, fejlesztőpedagógus meseműhely interaktív bemutatóját, vagy Haffner-Kis Alexandra doktori hallgató prezentációját a digitalizálódó oktatásról.

Szekszárdon Dr. Zádori Iván, tudományos és kapcsolati dékánhelyettes mondott köszöntő, amit ezúttal is Baráti Zsolt felvételi pontszámítással kapcsolatos tájékoztatója követett.

A rendezvényen a résztvevők ezen a campuson is az intézményi standoknál szerezhettek információkat az induló képzésekről és szakokról, és itt is gazdag kísérő programokkal várták az érdeklődőket a délelőtt során. „Játékos pedagógia” programon lehetőséget kínáltunk a Nyílt Napra ellátogató fiataloknak a Kar által kifejlesztett társasjátékok kipróbálására. Czirják Erika meseíró, meseterapeuta, fejlesztőpedagógus ezen a képzőhelyen is meseműhely interaktív bemutatót tartott, ahol mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy a fejből mesélés tudománya nem varázslat. Emellett Varga Rita tanársegéd múzeumpedagógiai foglalkozást tartott az Universitas Galériában, és az érdeklődőknek lehetősége nyílt a Pécsi Tudományegyetem IGY Gyakorló Általános Iskola, AMI és Gyakorlóóvodában megtekinteni egy általános iskolai testnevelés és anyanyelv órát. A komoly érdeklődés mellett zajló program különleges színfoltjának bizonyult Dr. Vas-Guld Zsuzsanna adjunktus „Érzékszervek 7próbája” című interaktív workshopja is.

magyar