Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Hírek

Oldalak

 • Online Teaching Core Skills – Fulbright workshop

  Online Teaching Core Skills – Fulbright workshop a PTE KPVK-n

   

  2018. április 23-án Prof. Thomas J Tobin ( PhD, MSLS, PMP, MOT) a University of Wisconsin-Madison Fulbright vendégprofesszora Online teaching core skills címen előadást, illetve workshopot tart a PTE KPVK Pécsi Képzési Központjában.

   

  rovat: Hírek
 • Diákmunka - Irodai feladatok szekszárdi bankfiókban

  Itt az alkalom, hogy akár pénzügyi ismeretek nélkül is bekapcsolódj banki folyamatokba. Mindenre betanítunk, folyamatos szakami támogatásban részesülsz. Jól hangzik? Várjuk jelentkezésed!

   

   

  FELADATOK

  • Ügyfél- és ügyletdokumentációk, adatok rögzítése és rendszerezése
  • Banki műveletek adminisztratív előkészítése
  • Kapcsolattartás az ügyfelekkel

   

  rovat: Hírek
 • Jövő-Kép Workshop harmadszorra

  A Társadalmi Befogadás Szakkollégium 2018.04.16-án harmadszorra rendezte meg Jövő-Kép Workshopját, mely egyúttal az első Nemzetközi Workshopja is volt. A programon ezúttal a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákjai, karunk külföldi és magyar hallgatói, valamint a PTE Támogató Szolgálat munkatársai vettek részt.

   

   

   

  rovat: Hírek
 • Kari Piknik – 40 fával gazdagodott a campus

  Karunk ebben a tanévben ünnepli 40 éves jubileumát. Az elmúlt négy évtizedet egy rendezvénysorozattal ünnepelte a kar, amelynek záróeseményére 2018. április 18-án került sor. Az évek emlékére 40 facsemetét került elültetésre a Kari Pikniken a szekszárdi campus parkolója mögötti területen.

   

  14 órakor Prof. Dr. Horváth Béla köszöntötte a megjelent diákokat, hallgatókat, oktatókat, munkatársakat és látogatókat. Dékán úr beszédében hangsúlyozta, hogy az eseményt az idei Föld Napjával (április 22.) kötötte egybe a kar.

  rovat: Hírek
 • Csaknem 90 életet mentettünk meg!

  Hétfőn, 2018. április 17-én újra Kari Véradó Napot tartottunk a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének közreműködésével. 9 és 12 óra között kis híján 30 hős látogatott el az 52-es előadóterembe, hogy véradásával három életet is megmenthessen. Hallgatóink és munkatársaink bátor tettét a Vöröskereszt üdítővel is megjutalmazta.

  rovat: Hírek
 • Erasmus+ Kiállítás

  „Erasmus+, mert a csodák a komfortzónádon túl történnek…” – mondja az Erasmus+ szlogenje. Ezt a csodát szerette volna kicsit elhozni a hallgatóknak a PTE KPVK végzős informatikus könyvtáros BA szakja. A kiállítás megnyitójára 2018. 04. 16-án került sor a PTE KPVK Pécsi Képzési Központjában, amit nagy érdeklődés kísért.

  rovat: Hírek
 • Fesztiválok korszaka, korszakos fesztiválok - Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme

  rovat: Hírek
 • Értékteremtő közösségek üzenete

  Kissé rendhagyó, beszélgetős könyvbemutatóra hívták a PTE KPVK óvodapedagógus és vizuális kultúra szakos hallgatói az érdeklődőket 2018. április 10-én 15.00 órakor.

   

  rovat: Hírek
 • Élmény volt a kari versünnep

  Nyolcadik alkalommal rendezett versünnepet a Magyar Költészet Napja alkalmából a PTE KPVK. A szekszárdi költészet napi rendezvények nyitányaként, április 10-én hangulatos versfelolvasó délutánon osztották meg egymással kedvenc verseiket mindazok, akik jelentkeztek az egyetemi kar ilyenkor hagyományos felhívására.

   

  A képre kattintva elérhető a galéria

   

  rovat: Hírek
 • A PTE Nemzetközi Tavasz az Európa Napokkal folytatódik tovább

  Megérkezetek a PTE Nemzetközi Tavasz elnevezésű rendezvényének új programjai. Az Európa Napok részletes leírását a következő linken keresztül érik el: http://kpvk.pte.hu/content/iden-nemzetkozi-lesz-tavasz

   

  rovat: Hírek
 • Prof. Dr. Szécsi Gábort az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagjává választották

  Kecskemét- Salzburg, 2018. március 19.– Karunk professzorát, Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt 2018. március 2-án a salzburgi központú Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagjává választották.

   

  rovat: Hírek
 • Hatalmas fejlesztések küszöbén áll Szekszárd

  Az elmúlt 15 évben összesen nem voltak akkora értékű fejlesztések a tolnai megyeszékhelyen, mint amilyenek megvalósítására a Modern Városok Programban most lehetősége nyílik Szekszárd városának - hangzott el a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme 2018. március 12-ei előadásán, melyet Horváth István megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár tartott a 2022-ig megvalósuló programról a PTE KPVK-n.

   

  fotó: kadarka.net

   

   

  rovat: Hírek
 • A média hatásait ismerte meg az időskorú közönség

  Dr. habil Szécsi Gábor CSc egyetemi tanár, tanszékvezető (PTE KPVK KKTI) tartott előadást a média hatásairól a Paksi Harmadik Kor Egyeteme programsorozat 2017-2018-as tanév tavaszi szemeszter második rendezvényén február 26-án. A mediatizált ember című tudományos ismeretterjesztő előadáson kiderült a szép korú közönség számára, hogy a médiának jótékony hatásai is lehetnek az idősekre. Az eseménysorozatot 2016 őszén indította el a PTE KPVK a Paks Városi Önkormányzat együttműködésével és azóta is nagy sikernek örvend.

   

   

   

  rovat: Hírek
 • Nagy siker volt a „nőnapi BorEgyetem”

  Rendkívül sikeres volt a BORkultúra SzabadEGYETEM Nőnapra hangolódás jegyében megrendezett, Nő és a Bor című, márciusi előadása. A KPVK Illyés Gyula Aulában tartott 2018. március 7-ei borkóstoló esten Szabó Edit „Gyengébb? Nem!” című könyvét, maga a szerző mutatta be. Az est további vendégei a könyvben is szereplő két neves női borász, Gere Andrea és Heimanné Kelemen Ágnes voltak.

   

   

  rovat: Hírek
 • Oklevélátadó ünnepség a PTE belső nyelvi képzésén

  Február 28-án oklevélátadó ünnepség keretében köszöntöttük kollégáinkat a PTE KPVK Pécsi Képzési Központjában. A nyelvi program harmadik szemeszterének végén közel 250 munkatársunk vehette át a képzés sikeres elvégzését tanúsító oklevelét. A jelenlévőket Dr. Huszti Judit az Idegen Nyelvi Központ igazgatója, Dr. Saághy Andrea a Humánpolitikai Igazgatóság főosztályvezetője, valamint Dr. Koltai Zoltán a szervezésért felelős Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar oktatási dékánhelyettese köszöntötte.

   

  rovat: Hírek
 • 14. Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferencia

  A MELLearN – Felsőoktatási Hálózat az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület idén tavasszal, 2018. április 19-20. között a Debreceni Egyetemmel közösen rendezi 14. Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciáját, melynek témája:


  A felsőoktatási lifelong learning társadalmi és gazdasági haszna:
  kutatás – fejlesztés – innováció


  Social and Economic Benefits of University Lifelong Learning: Research – Development and Innovation

  rovat: Hírek
 • Támogassa adója 1%-ával az Illyés Gyula Irodalmi Alapítvány munkáját!

  Az Illyés Gyula Irodalmi Alapítvány ösztöndíjakkal, és pályázati lehetőségekkel segíti a PTE KPVK hallgatóit

  • felsőoktatási tanulmányaikban,
  • Erasmus programok és egyéb, interkulturális tapasztalatszerzési lehetőségek elérésében,
  • tudományos és szakmai karrierjük elindításában,
  • tehetségük kiteljesítésében.

   

  Kérjük, adója 1 % -ának felajánlásával támogassa Ön is alapítványunk további munkáját!

   

  rovat: Egyéb
 • Észak-Oszétiában járt a PTE Utazó Nagyköveteként Dr. Nagy Janka Teodóra

  Dr. Nagy Janka Teodóra, a KPVK általános és tudományos dékánhelyettese a „PTE Utazó Nagykövet Pályázatát” elnyerve 2017. november 13-27 között Oroszországban, az Észak-Oszétia-Alán Autonóm Köztársaság fővárosában, Vlagyikavkázban járt. Az Orosz Tudományos Akadémia Észak-Oszét (Vlagyikavkáz) Területi BizottságAbajev Észak-Oszét Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kutatóintézete(SOIGSI) és a Hetagurov Észak-Oszét Állami Egyetem (SOGU) által közösen szervezett nemzetközi konferencián tartott előadás lehetőséget adott a jogi kultúrtörténet és jogi néprajz magyarországi, illetve a PTE KPVK-n működő, öt egyetemközi Tárkány Szücs Ernő Jogi Kultúrtörténeti és Jogi Néprajzi Kutatócsoport legújabb kutatási eredményeinek ismertetésére.

   

   

  rovat: Hírek
 • Német diákok pedagógiai gyakorlatát segítette a szekszárdi egyetemi kar

  A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzattal és a Wunderland Óvodával fennálló évtizedes partnerkapcsolat keretében fogadott szakmai gyakorlaton lévő tauberbischofsheimi német diákokat a PTE KPVK.

   

   

  rovat: Hírek
 • A nyugdíjról jelen és jövőidőben

  A nyugdíjról jelen és jövőidőben címmel, érzékeny témáról tartott előadást Dr. Berke Gyula egyetemi docens, munkajogi szakértő, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese, a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme 2018. február 12-ei eseményén.

   

   

   

  rovat: Egyéb

Oldalak

You shall not pass!