University of Pécs

University of Pécs

 

 • International Studentguide 2017
 • You have become a PTE-student! Welcome!
 • Welcome!

Hírek

Pages

 • Tudományos Diákkör – 2017-2018.

  rovat: Hírek
 • Karunk új dékánja Prof. Dr. Szécsi Gábor

  2018. július 1-től Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár tölti be a dékáni tisztséget a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

   

  rovat: Hírek
 • Egyedülálló és különleges kínálatuk a környezetkultúra szak

  Prof. Dr. Szécsi Gábor Dékán Úr a Kar életében bekövetkezett változásokról, a felvételi számokról és a Környezetkultúra alapszakról beszélt a teol.hu-nak. A cikk ITT olvasható.

  rovat: Hírek
 • Különleges képzés és PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán

  Az idén is lehet jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara környezetkultúra alapszakára, ami a maga nemében különleges képzésnek számít a magyar felsőoktatásban. Olyan, a környezetkultúra fejlesztésében közreműködő szakembereket képeznek a szakon, akik egyetemi tanulmányaik során korszerű ismeretekhez jutnak a művészetközvetítés, a művészeti projektek menedzselése terén is.

  A vizuális környezetünket is erőteljesen befolyásoló kulturális változások miatt egyre nagyobb az igény olyan kreatív szakemberekre, akik megfelelő tudás birtokában, kellő igényességgel képesek  környezetkultúránkat formálni. A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara által ebben az évben meghirdetett környezetkultúra szak ilyen szakemberek képzésére nyújt lehetőséget.

  rovat: Hírek
 • 1000 oklevél már önmagáért beszél

  Karunk 2016 őszétől nyelvi képzéseket biztosít az egyetem minden munkatársa részére. Az oktatók, adminisztratív munkatársak, ápolók, orvosok, portások, bárki, aki az egyetemen dolgozik a Belső Képzési Központ jóvoltából vehet részt angol és német nyelvi képzéseken. A kezdőtől a haladóig összesen öt nyelvi szinten indítottunk az Idegen Nyelvi Központ együttműködésével csoportokat. Akik nyelvtudása meghaladja a B2-es nyelvi szintet, úgynevezett szaknyelvi képzésen vehetnek részt, ahol a kompetencia fejlesztésre koncentrálnak.

  rovat: Hírek
 • Jázmin szőlőből készült Magyarország legjobb pálinkája

  Jázmin szőlőből készült az idei év legjobb pálinkája, amelyet a Tolna megyei Brill Pálinkaház készített. A pálinkaház egyik tulajdonosa Krizl Edit, karunk oktatója. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit csütörtökön hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács, ahol 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is kiosztottak. A legjobb 10 ezer palack feletti pálinka idén a Bolyhos Ágyas szilvapálinka, a legeredményesebb pálinkafőzde kategória első helyezettje pedig az 1 Csepp Pálinka lett.

  Kihirdették az ország egyik legnívósabb pálinkaversenyének eredményeit: az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny díjait július 28-án adták át hagyományosan az Országház Felsőházi termében.  A versenyre idén 48 pálinkaház 309 tétellel nevezett, amelyből 25 szakértő bírálata alapján választották ki a legjobbat.

   

  rovat: Hírek
 • Közel kétszázan vették át diplomájukat Szekszárdon

  Levlező tagozaton végzett hallgatóink 2018. június 29-én vehették át a diplomájukat. Az ünnepségen közel 80 hallgató vett részt, akik családtagjaikkal együtt töltötték meg karunk Illyés Gyula Auláját péntek délután. Másnap délelőtt, június 30-án a nappali tagozaton végzettek kapták kézhez a diplomájukat. A végzetteket Prof. Dr. Horváth Béla köszöntötte mindkét nap.

  Az átadóink nem csak a diplomákról szólnak, hanem ekkor ismerjük el hallgatóink munkáját is. Hallgatói elismerésben részesült Nagy Lilla Adrienn. Ez év áprilisában Nagy Lilla Adrienn végzős tanító alapszakos hallgató első helyezést ért el a XXIII. (huszonharmadik) Országos Anyanyelvi Tanítási versenyen. A 2017 novemberében tartott XVI. (tizenhatodik) Vajdasági Magyar Felsőoktatási Tudományos Diákköri Konferencia Humán I. szekciójában I.

  rovat: Hírek
 • Pályázat megüresedett államilag támogatott férőhelyre

  Tisztelt Hallgató!

   

  rovat: Hírek
 • Újabb hallgatói sikerek az ETDK-n! - hallgatói beszámoló

  Mint az Illyés Gyula Szakkollégium lelkes kutatói, hallgatói, az idei tanévben is alkalmunk volt bemutatni kutatásainkat, munkáinkat a 2018. május 24-27. között rendezett Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián. A konferenciát nagy lelkesedéssel vártuk, hiszen a ránk váró munka mellett tudtuk, hogy egy gyönyörű városba látogatunk, melyet gyönyörű tájakon keresztül közelíthetünk meg.

  rovat: Hírek
 • Tudományos Diákköri Konferencia 2018 - Pécs

  2018. május 7-én megrendezésre került Karunk Pécsi Képzési Központjában a Tudományos Diákköri Konferencia. A program a tehetséges hallgatók tudományos megmérettetésén túl a formális OTDK előválogatójaként is szolgált.

   

  rovat: Hírek
 • Nagy Lilla az év legjobb anyanyelvi tanítója - az Univ TV interjúja

  rovat: Hírek
 • A bajai Harmadik Kor Egyeteme első oktatási éve

  rovat: Hírek
 • Alkalmassági vizsga 2018

  Május 17-én és 18-án zajlottak az idei alkalmassági vizsgák a Karon. A csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus és tanító szakokra jelentkezők tették le a vizsgát a két nap során. Közel 200-an teljesítették a vizsgát és feletek meg a követelményeknek. A csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra jelentkezők beszédalkalmassági vizsgán, míg a többiek ezen felül ének-zenei és fizikai alkalmassági vizsgán vettek részt.

  rovat: Hírek
 • Önkéntes területvédelmi tartalékos alapfelkészítés

   

   

  A képre kattintva letölthető a pályázat kiírása.

  rovat: Hírek
 • Álláspályázat - ügyvivő szakértő

  Pécsi Tudományegyetem

   

  a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján

   

  pályázatot hirdet

   

  Pécsi Tudományegyetem
  Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, Dékáni Hivatal

  Ügyvivő-szakértő

  munkakör betöltésére.

   

   

  A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

  határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

                         

  Foglalkoztatás jellege:

  rovat: Hírek
 • Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2018-2019. tanévi pályázat

  Kiírásra került a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2018-2019. tanévi pályázata. Az alábbi linkekre kattintva letölthetőek a pályázathoz tartozó dokumentumok.

   

  Pályázati felhívás

  rovat: Hírek
 • Elindult a Zöld Egyetem honlap

  Elindult a Zöld Egyetem honlap: http://zoldegyetem.pte.hu

  Megtalálható a Pécsi Tudományegyetem Facebook oldalán is. Böngéssz, oszd meg a saját FB oldaladon!

   

  rovat: Hírek
 • Évzáró a Szekszárdi Harmadik Kor Egyetemén

  2018. május 7.-én került sor a 2017-2018. tanév tavaszi szemeszterének utolsó előadására.

  Dr. habil Klein Ágnes korszerű megközelítésben érdekes és izgalmas előadást tartott „Két nyelvvel felnőni előny, vagy hátrány?” címmel.

  rovat: Hírek
 • Az állatkertek küldetése

  A képre kattintva letölthető a fájl pdf formátumban.

   

  rovat: Hírek
 • Prof. Dr. Horváth Béla előadása a Nyitott Egyetemen

  Karunk dékánja, 2018. április 17-én egy rendhagyó Nyitott Egyetem keretén belül tartott előadást József Attiláról. A teljes előadás alább tekinthető meg:

   

  rovat: Hírek

Pages

You shall not pass!