Pécsi Tudományegyetem

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

Hírek

Gratulálunk Kriszbacher Ösztöndíjas hallgatóinknak!

Alapítása óta második alkalommal adták át a Kriszbacher Ösztöndíjat a Pécsi Tudományegyetemen.

A PTE az ösztöndíjat a rövid, de kiemelkedő tudományos és oktatói pályát befutott Dr. Kriszbacher Ildikó egyetemi tanár, a PTE ETK egykori tudományos dékánhelyettese, az Egészségtudományi Intézet intézetigazgatója emlékére alapította. Az ösztöníj a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Programban részt vevő, legtehetségesebb hallgatókat segíti anyagi és tutori támogatással, valamint szakmai lehetőségekkel, tudományos pályafutásuk, egyetemi oktatóvá és kutatóvá válásuk kezdetén.

A Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjban a 2015-2016-os tanévben a PTE KPVK két hallgatója részesül:

Nagy Andor I. évfolyamos informatikus könyvtáros MA szakos hallgató,

Tutora Dr. Varga Katalin (PTE KPVK KKTI Könyvtár és Információtudományi Tanszék, Pécs)

és

Bíró Dóra Eszter IV. évfolyamos szociális munka BA szakos hallgató

Tutora Varga István (PTE KPVK KKTI Szociális Tanulmányok Tanszék, Szekszárd)

 

Az ösztöndíjat elnyert, tehetséges hallgatóinknak és tutoraiknak sikeres tanévet és tudományos munkát kívánva gratulálunk!

rovat: 

Prof. Dr. Szécsi Gábor előadása a Kecskeméti Tudomány és Művészetek Házában

Kecskemét, 2017. szeptember 20.– Prof. Dr. Szécsi Gábor előadásával folytatódik a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme szeptember 25-én. A program a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, a Pécsi Tudományegyetem és a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége szervezésében valósul meg.

 

Érdekes témákkal várja hallgatóit szeptembertől is a népszerű kecskeméti nyitott egyetemi program, a Harmadik Kor Egyeteme. A 2017. évi szemeszterekre beiratkozott nyugdíjasok szeptembertől is neves egyetemi kutatók és helyi szakemberek tolmácsolásában hallgathatnak meg kultúratudományi, gazdasági, történelmi, pszichológiai, gerontológiai tárgyú előadásokat.

 

A félév első előadását Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára tartja „Generációk nyelve az információ korában” címmel 2017. szeptember 25-én 10 órától a Tudomány és Művészetek Háza kongresszusi termében.

 

A rendezvénysorozat a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, a Pécsi Tudományegyetem és a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége közös szervezésében valósul meg.   Helyszínéül a Tudomány és Művészetek Háza kongresszusi terme, valamint a Kecskeméti Városháza díszterme szolgál.

rovat: 
Hír dátum: 
szerda, 2017, szeptember 20 - 09:00

Boregyetemek és Borrégiók Nemzetközi Találkozója, Szekszárd

A borászattal kapcsolatos képzések olasz, német, lengyel, cseh és magyar fellegvárainak képviselői tartottak előadást a PTE KPVK-n, Szekszárdon rendezett Boregyetemek, borrégiók nemzetközi találkozója című konferencián, 2017. szeptember 14-én.

A Szekszárdi Szüreti napok társrendezvényeként, a PTE 650 éves és a szekszárdi egyetemi kar 40 éves jubileuma jegyében megrendezett tudományos tanácskozás plenáris ülésén Horváth Béla dékán üdvözölte a KPVK Rákóczi úti épületében egybegyűlteket.

 Tovább a cikkhez  Forrás: UNIV Pécs

 

rovat: 
Hír dátum: 
péntek, 2017, szeptember 15 - 14:45

Kulturális terepgyakorlat 2017. október 2-6., Pécs

Kedves Hallgató!

 

Engedje meg, hogy egy remek nemzetközi programra hívjuk meg Önt! Karunk a németországi Hochschule Zittau/Görlitz-el és a lengyelországi University of Opele-vel karöltve közös kulturális gyakorlatot szervez 2017. október 2‒6. között Pécsett és környékén. A program a reformáció jegyében fog telni. A hét során rengeteg programon számos rendezvényen vesznek részt a német, lengyel és magyar hallgatókból álló csoportok: látogatás az Ormánságban, a festett kazettás templomokat, az Ős-Dráva Látogatóközpontot nézzük meg, továbbá felkeressük Mohácson és Bólyban nevezetességeit. A hét során a 8-10 fős vegyes csoportok bejárják Pécs városát és a reformációval kapcsolatos információkat gyűjtenek. A tanulmányi kirándulások eredményeit az utolsó napon egy hallgatói szimpózium keretén mutatják be a résztvevők.

 

 

„Hallgatóként kétszer is, 2013-ban és 2015-ben is részt vettem a kulturális terepgyakorlaton. Első alkalommal a fiatal művészek jövőképét, motivációját vizsgáltuk, majd két év múlva Pécs város örökségeit vizsgáltuk meg. Mind a két alkalommal rengeteget tanultam. Az ott szerzett tudásomat a pécsi és a görlitzi tanulmányaim során is fel tudtam használni. Természetesen a hét nem csak a kemény munkáról és kutatásról szól. Esténként az új barátainkkal közösen nekivágtunk a pécsi éjszakának és megmutattuk nekik Pécs legfontosabb helyeit. :) Ezekből a terepgyakorlatokból nagyon jó barátságok szövődtek, sokukkal a mai napig tartom a kapcsolatot. A későbbiekben ezeket a kapcsolatokat a szakmában is fel tudtam eddig / és minden bizonnyal tudom majd a jövőben használni. Mindemellett nagyon jó nyelvgyakorlást is jelent ez a hét. Idén is ott leszek, most már mint szervező, fordító, kutató, mindenes. Találkozzunk ott! :)” Schmieder Réka

 

Amennyiben szívesen részt venne a „Kulturális terepgyakorlat” programjában és legalább középszintű német és / vagy angol nyelvtudással rendelkezik, akkor ezen szándékát, kérjük, 2017. szeptember 21-ig szíveskedjen jelezni Schmieder Rékánál személyesen a PTE KPVK Dékáni Hivatalban (Pécs), vagy e-mail-en a schmieder.reka@kpvk.pte.hu címen a teljes név, Neptun/EHA-kód, szak és évfolyam megadásával.

A programban közreműködő magyar hallgatók 2017. október 2-6. között dékáni felmentést kapnak az óralátogatás alól!

 

Csináljunk együtt egy felejthetetlen nemzetközi hetet!

 

Pécs, 2017. szeptember 11.

 

Üdvözlettel a szervezők nevében:

Dr. Zádori Iván dékánhelyettes – PTE KPVK

Dr. Huszár Zoltán intézetigazgató – PTE KPVK Kultúra-, Könyvtár- és Társadalomtudományi Intézet

Schmieder Réka MA, kulturális mediátor – PTE KPVK Dékáni Hivatal / Pécs

rovat: 
Hír dátum: 
hétfő, 2017, szeptember 11 - 07:45

Jubileumi tanévnyitó a KPVK-n

Különleges tanévnyitóval vette kezdetét a 2017-2018-as tanév a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán. Tolna megye egyetlen felsőoktatási intézménye ebben az évben kettős jubileumot ünnepel, a szekszárdi Tanítóképző Főiskola megalapításának 40 és a pécsi egyetem alapításának 650 éves évfordulóját. Ennek jegyében került sor 2017. szeptember 4-én a szekszárdi campuson a KPVK negyvenedik tanévnyitó ünnepségére.

 

Az esemény hangulatát a KPVK volt és jelenlegi hallgatóinak műsora - Frank Sára harmadéves tanító szakos hallgató zongorajátéka, Nagy Lilla Adrienn és Csibi János negyedik évfolyamos tanító szakos hallgatók József Attila-versfeldolgozása és Csötönyi László tanító, a kar volt hallgatója tolmácsolásában Illyés Gyula „Óda a törvényhozóhoz” című verse - varázsolta ünnepivé.

 

A jubileumi tanévnyitó nemcsak a visszatekintésre jó alkalom, hanem azoknak a fontos feladatoknak és eredményeknek a számbavételére, amelyek kapcsán Tolna megye egyetlen felsőoktatási intézménye kiemelt szerepet tölt be a térség életében. E gondolat mentén köszöntötte az ünnepségen megjelent hallgatókat, oktatókat, munkatársakat és vendégeket Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Prof. Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora az intézmény tudásközpontként, közösségként való működésének fontosságát emelte ki beszédében. A tanévet megnyitó Prof. Dr. Horváth Béla, a PTE KPVK dékánja annak meggyőződésének adott hangot, hogy eddigi lehetőségeit a Kar a lehető legjobban használta ki és reméli, hogy 40 év múltán az akkori dékán is hasonló fejlődésről számolhat be, mint ő.

 

A jubileumi tanévkezdés alkalmából elismerések bejelentésére is sor került. A 2017-2018-as tanévben a KPVK négy hallgatója részesül Nemzeti felsőoktatási Ösztöndíjban: Arany Zsuzsanna másodéves informatikus könyvtáros MA szakos, Pelczer Dóra elsőéves emberi erőforrás tanácsadó MA szakos, Balázs Dóra harmadéves környezetkultúra BA és Nagy Lilla Adrienn negyedik évfolyamos, tanító BA szakos hallgatók. Ezt az ösztöndíjat minden évben a Magyar Köztársaság Emberi Erőforrások Minisztere adományozza a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói számára. Arany Zsuzsanna ezen kívül gamifikációval, azaz játékos oktatási módszerekkel kapcsolatos kutatásával elnyerte az Új Nemzeti Kiválóság Program támogatását is.Arany Zsuzsanna konzulense Dr. Egervári Dóra, adjunktus, karunk Kultúra-, Könyvtár és Társadalomtudományi Intézetének oktatója. Sikerükhöz valamennyiüknek szívből gratulálunk!

 

A PTE KPVK szekszárdi jogelőd intézményének hagyományát őrzi azzal, hogy a tanévnyitón Jubileumi Emléklapot adományoz a Kar, valamint a Gyakorlóiskola és a Gyakorlóóvoda leghűségesebb munkatársainak, akik 20, 25, 30, vagy több éve járulnak hozzá az oktatás sikeréhez. Ebben az évben kilenc jubiláló oktatót, pedagógust, munkatársat köszöntött a Kar vezetése: Dr. Kleisz Teréz egyetemi docens (35 év). Dr. Györkő Enikő adjunktus, Dr. Harangozó Lajosné tanító, Molnárné Wéner Ágnes óvodapedagógus, Mozolai Annamária mesteroktató, Sándor Ispán Erika óvodapedagógus (30 év), Hamarics Mária kollégiumvezető (25 év) Dr. habil Nagy Janka Teodóra főiskolai tanár, Tancz Tünde mesteroktató (20 év) Elismerésükhöz szívből gratulálunk!

 

Egyetemi tanári kinevezést kapott 2017. szeptember 1-től Dr. Szécsi Gábor, a Kultúra- Könyvtár- és Társadalomtudományi Intézet oktatója, aki professzori talárját a Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából megrendezett egyetemi ünnepségen vette át Dr. Bódis Józseftől, a PTE rektorától. Adjunktusi kinevezést kapott 2017. július 1-től Pankász Balázs, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézet oktatója. Kinevezésükhöz tisztelettel gratulálunk!

 

Az elismeréseket az elsőévesek fogadalomtétele követte, akik fogadalmat tettek arra, hogy aktívan részt vesznek az intézmény életében és tanulással, közéleti aktivitással, egyetemi hallgatóhoz méltó magatartással járulnak hozzá a KPVK jó hírnevének megőrzéséhez. Az elsőévesek képviselőit kézfogásával Dr. Horváth Béla dékán egyetemi polgárrá, Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere tiszteletbeli szekszárdi polgárrá és az „öregdiákok” nevében Csötönyi László a hallgatók közé fogadta, majd az új egyetemi polgárok számára Csötönyi László mondott megszívlelendő, útravaló gondolatokat.

 

A tanévnyitó ünnepséget követően Memorandum ünnepélyes aláírására került sor. A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Tudományegyetem és a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar képviselői a Kar oktatóinak jelenlétében, e Memorandum aláírásával nyilvánították ki több évtizedes együttműködésük megerősítésének szándékát. Ez alkalomból köszöntőt mondott Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

 

Köszönet a tanévnyitó ünnepség műsorának összeállításához és a hallgatók felkészüléséhez nyújtott segítségért Müller János mesteroktatónak, valamint az ünnepség lebonyolításában nyújtott segítségért a Hallgatói Önkormányzat és a kari hivatalok munkatársainak!

 

Az eseményről a médiában megjelent:

Negyvenedik tanévét kezdi az egyetemi kar (teol.hu)

Új év, új kihívások (teol.hu)

 

 

 

 

 

 

rovat: 
Hír dátum: 
kedd, 2017, szeptember 5 - 18:45

Gyászhír – elhunyt Ősze József

Megrendüléssel tudatjuk, hogy 2017. szeptember 1-jén, életének 62. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Ősze József, Karunk jogelőd intézményének egykori oktatója.

 

Ősze József 1999-2009 között, tíz éven keresztül dolgozott intézményünkben, előbb tanársegédként, majd főiskolai adjunktusként.

 

Temetése: 2017. szeptember 14- én 16.00 órakor lesz az őcsényi temetőben

 

Részvéttel osztozunk a család gyászában és emlékét tisztelettel megőrizzük:

PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző  és Vidékfejlesztési Kar oktatói és dolgozói

 

 

 

 

 

 

 

rovat: 
Hír dátum: 
hétfő, 2017, szeptember 4 - 16:45

Dr. Szécsi Gábor karunk új professzora

Professzori kinevezést kap Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK tanszékvezetője szeptember 1-én. Az egyetemi tanári avatásra a Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából, a Pécsi Tudományegyetem Jubileum 650 elnevezésű programsorozatának részeként megrendezett egyetemi ünnepségen kerül sor. Dr. Szécsi Gábor a professzori talárt Dr. Bódis József rektortól veszi át a Középkori Egyetem épületében.

 

Az egyetemi tanári avatás mellett az ünnepi program részét képezi az első magyar egyetem alapításában meghatározó szerepet játszó Nagy Lajos király és Vilmos püspök szobrának avatása, az egyetemi tanári avatást követő ünnepi menet, valamint egy, a Székesegyházban tartott Szentmise is. 

 

rovat: 
Hír dátum: 
kedd, 2017, augusztus 29 - 12:15

Álláspályázat ügyvivő-szakértő munkakör betöltésére.

A Pécsi Tudományegyetem

                           

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján

pályázatot hirdet

Pécsi Tudományegyetem
Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, Dékáni Hivatal

Ügyvivő-szakértő

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

                       

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Tolna megye, 7100 Szekszárd, Rákóczi út 1.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

A PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar működéséhez kapcsolódó ügyviteli, adminisztrációs és marketing feladatok ellátásában közreműködés. Operatív részvétel a Dékáni Hivatal munkájában, a kari vezetéshez kapcsolódó adminisztratív tevékenységben.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

                       

Pályázati feltételek:

•         Főiskola, vagy egyetem, bármely szakon szerzett BA/BSc, vagy MA/MSc vagy egyenértékű végzettség,

•         Egy idegen nyelv tárgyalású szintű ismerete

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

•         jogi végzettség, igazgatási gyakorlat, felsőoktatási adminisztrációban szerzett tapasztalat, vezetői készség, gyakorlat, jó kooperatív és kommunikációs készség, MS EXCEL program, Neptun felhasználó szintű ismerete, rendszervezetői tapasztalat

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

•         Önéletrajz, bizonyítványok másolata, három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, nyelvtudást igazoló dokumentum

•         nyilatkozat arról, hogy a pályázati anyagot a felhatalmazott személyek és testületek megismerhetik

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban 2017. október 10. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. szeptember 9.

A pályázatok benyújtásának módja:

         Elektronikus úton KEINRÁTH Adrienne, HR referens részére a adri@kpvk.pte.hu E-mail címen keresztül

A pályázat elbírálásának határideje: 2017. október 9.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

•         PTE holnap

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2017. augusztus 25.

A pályázati kiírás közzétevője a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság (KSZF). A pályázati kiírás a munkáltató által a KSZF részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

 

 

rovat: 
Hír dátum: 
péntek, 2017, augusztus 25 - 13:00

A Göteborgi Egyetem és a PTE KPVK közös szakmai programja az Ormánságban

Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfeljesztési Kar svéd partneregyetemének munkatársai Bosse Lagerqvist professzor vezetésével és a KPVK kollégáival az Ős-Dráva Látogatóközpontot, valamint a környék festett kazettás templomait látogatták meg augusztusban.

 

A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója és Tiffán Zsolt, térség országgyűlési képviselője mutatta be a Látogatóközpontot, az Ős-Dráva programot és eredményeit, majd Rabb Péter építészmérnök tartott prezentációt a festett fakazettás templomok múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Ezt követően a vajszlói és a zalátai festett kazettás református templomok meglátogatására került sor, ahol Czakó Ferenc főrestaurátor mutatta be a helyreállítási munkák kihívásait és szépségeit, majd Hekler Tibor zalátai polgármester meghívására a zalátai Koccintó csárdában zárult a program.

 

A szakmai program keretében a kulturális és természeti örökség együttes kezelésével, a kulturális örökségvédelemmel és egyházi műemlékek restaurálásával, az épített örökség turisztikai hasznosítási lehetőségeivel, a vidékfejlesztéssel és komplex kultúrtáj-menedzsmenttelkapcsolatos nemzetközi és hazai tapasztalatok megosztására, valamint további együttműködési lehetőségek feltárására került sor a Kar tervezett fenntartható kultúrtáj-menedzsment képzési programjával (Sustainable Management of Cultural Landscapes - SUMCULA) kapcsolatban.

 

GALÉRIA MEGTEKINTÉSE

rovat: 
Hír dátum: 
kedd, 2017, augusztus 8 - 13:15

Student Counselling - a PTE új szolgáltatása külföldi hallgatóknak

 

 

Hallgatói Tanácsadás néven angol nyelvű pszichológiai tanácsadó szolgáltatás kezdi meg működését a 2017-2018-as tanév őszi félévétől a PTE idegen nyelvi képzéseiben tanuló hallgatói részére. A Student Counselling szolgálattal jelentősen emelkedik egyetemünk hallgatói jólléti szolgáltatásainak színvonala.

Az összegyetemi működésű szolgáltatás a külföldi hallgatók testi-lelki egészségének megőrzésében, pszichológiai nehézségeik és egyéni élethelyzetük problémáinak megoldásában nyújt segítséget.

 

Milyen problémákkal foglalkozik a Student Counselling?

A szolgáltatás a hallgatók életében előforduló pszichológiai jellegű problémák megoldásában nyújt segítséget, általában véve a stresszkezelés és az alkalmazkodás területén. A hallgatók tipikusan a következő stresszorokkal találkoznak:

   Tanulmányi és tanulási nehézségek, időbeosztás, vizsgastressz, az egyetemi élethez, szabályokhoz való alkalmazkodás, az egyetemi közösségekbe illeszkedés nehézségei.

  Életszakaszukból fakadó nehézségek: leválás a családról, önállóvá válás, barátságok, párkapcsolatok konfliktusai, magányosság, identitás bizonytalanságai.

   Külföldi hallgatók esetén a szociokulturális alkalmazkodás nehézségei: távollét a családtól, beilleszkedés a befogadó kultúrába, országba; szabályok, szokások, helyi viszonyok elfogadása.

 

Kik a Student Counselling munkatársai?

  A szolgáltatás munkatársai képzett és gyakorlott pszichológusok és pszichoterapeuták, akik rendszeres szakmai továbbképzésen és szupervízión vesznek részt.

 

Milyen hallgatók jelentkezését várja a Student Counselling?

  A Student Counselling tevékenysége együttműködő, konzultatív jellegű kapcsolaton alapul. A segítséget kérő hallgatótól elvárható, hogy mindennapi életét kézben tartsa, felelősséget érezzen saját magáért, és a kapott segítséggel élve képes legyen aktívan részt venni nehézségei megoldásában, azaz motivált legyen.

 

Milyen problémákban nem tud segíteni a Student Counselling?

  A Student Counselling tanácsadó jellegű egészségpszichológiai szolgáltatás. Gyógyító beavatkozást igénylő mentális zavarok ambuláns ellátására (szakorvosi vizsgálat, gyógyszerrendelés) illetve sürgősségi ellátásra nincs jogosultsága és ennek feltételeivel sem rendelkezik. Ennek megfelelően készenléti szolgálatot sem tart.

  Akut vagy orvosi beavatkozást igénylő esetben kérjük, hogy a hallgató az egyetemi egészségügyi ellátó intézményeket keresse fel (lásd: honlap).

  A tanácsadó szolgáltatás szakembereinek azonban kötelessége a veszélyes pszichopatológiai állapotok (pl. lélektani krízis, depresszió) felismerése, a veszélyeztető állapot enyhítése és a hallgató megfelelő ellátásba irányítása.

 

Hogyan lehet jelentkezni a tanácsadásra?

  Egyéni tanácsadásra a Student Counselling e-mail címén vagy a honlap „Contact” űrlapján lehet jelentkezni. A hallgató az első találkozásig megőrizheti anonimitását, de célszerű ha megírja, hogy milyen jellegű problémában kér segítséget.

  A tanácsadó e-mailben veszi fel a kapcsolatot a hallgatóval és időpontot egyeztetnek, lehetőség szerint figyelembe véve a hallgató tanulmányi elfoglaltságát is. A személyes találkozásra rendszerint néhány napon belül sor kerül. A Student Counsellingnek telefonos elérhetősége nincsen. A konzultációra az ÁOK Magatartástudományi Intézete és a BTK Pszichológiai Intézete biztosít megfelelő helyiséget és környezetet.

  Igény esetén hasonló problémákkal (pl. tanulmányi nehézségekkel) küzdő hallgatókkal kis csoportban (3-5 fő) is konzultálunk, illetve rövid tematikus csoportfoglalkozásokat is tartunk (stresszkezelés, tanulási technikák stb.).

 

Bővebb tájékoztatás a Student Counselling honlapján: www.counselling.pte.hu

A szolgálat a Facebook-on is elérhető: Student Well-Being Service UP

 

Visszajelzést, javaslatot, kérdést a counselling@pte.hu  e-mail címen várnak a szolgálat munkatársai.

 

 

rovat: 
Hír dátum: 
hétfő, 2017, július 31 - 12:30

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hírek csatornájára
You shall not pass!