A jelentkezés módja

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

Az E-felvételi felületén az adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az E-felvételit honlapon történt regisztráció után lehet használni.

Mivel a felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem kitöltésével kapcsolatos minden folyamat webes kapcsolaton keresztül történik, illetve számos visszaigazoló és figyelmeztető üzenet az e-jelentkező által megadott elektronikus levélcímre érkezik, melyhez javasoljuk, hogy kizárólagos hozzáférése csak a jelentkezőnek legyen, ellenkező esetben jelentkezését érdemben befolyásoló információk veszhetnek el!

Figyelem! Fontos, hogy rendszeresen figyeljék az általános felsőoktatási felvételi eljárás alatt a jelentkezés során megadott e-mail postafiókjukat, hiszen oda érkeznek hivatalos értesítések, felszólítások, tájékoztatások!

 

 

A legfontosabb tanácsok a jelentkezéshez

Csak az általános felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos meghirdetései alapján és az erre szolgáló elektronikus felületen jelentkezzen!

A Tájékoztató felsőoktatási felvételi eljárásra, illetve az intézményi meghirdetésekre vonatkozó információit feltétlenül olvassa el!

A jelentkezési határidőig rendelkezésre álló dokumentumokat töltse fel az E-felvételi rendszerén keresztül, illetve csatolja jelentkezéséhez!

Készítsen fénymásolatot a hitelesítő adatlapról és a befizetést igazoló eredeti átutalási bizonylatot őrizze meg!

Amennyiben nem Ügyfélkapun keresztül hitelesíti a jelentkezését, a hitelesítő adatlapot ajánlott küldeményként adja fel!

 

A jelentkezési határidőt követően jelentkezést nem lehet benyújtani!