Munkatudományi (és foglalkozás-egészségügyi) Kutatócsoport

Munkatudományi (és foglalkozás-egészségügyi) Kutatócsoport​

***

Research Center for Labor and Health Sciences:

A Multidisciplinary Center for Excellence

                                                      

 A Munkatudományi (és foglalkozás-egészségügyi) Kutatócsoport a Pécsi Tudomány­egyetem négy tudományterületét összefogó, társadalomtudományi fókuszú, hangsúlyozottan multidiszciplináris szakmai-tudományos együttműködés. A centrumot alapító oktató-kutató egységek közös munkája, kutató és tudományszervező tevékenysége jól dokumentált. A kiválósági centrum 2016. évben globális konferenciát szervezett, amely a PTE 650 éves rendezvényeinek egyik első eseménye volt, egyben lehetőséget adott a közös bemutatkozásra.

 

A korábbi közös munka és a jelenleg folyamatban lévő kutatások olyan tudományos és piaci innovációs lehetőségeket alapoztak meg a munkaképesség mérés és a foglalkozási rehabilitáció területén, amelynek sikeréhez elengedhetetlen feltétel volt a kiválósági centrum létrehozása. A közös kutatások Magyarországon egyedülálló tudományos-módszertani központi szerepet jelentenek a Pécsi Tudományegyetem számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Cseh Mária professzor (The George Washington University) és Dr. Tibold Antal vezető főorvos átveszik a PTE vezetőitől a Munkatudományi (és foglalkozás-egészségügyi) Kutatócsoport alapító oklevelet.

 

 

Kutatási cél »

Szervezet »

A kutatócentrum személyi összetétele »

Működés »

Közös kutatások, rendezvények »

Kapcsolódás a PTE stratégiai irányaihoz »

Megvalósítani kívánt eredmények »