Belső Képzési Központ

A Pécsi Tudományegyetem Modern Városok Programjához kapcsolódóan kiemelkedően fontos célnak tekintjük az egyetemen oktató és nem-oktató munkakörben dolgozó kollégák nyelvtudásának fejlesztését! Ennek érdekében az egyetem belső képzési rendszerében az alábbi lehetőséget kínáljuk!

Az angol, német és olasz nyelvi képzések 50 órás modulokban zajlanak 2023. március elejétől, heti 2X2 óra időbeosztást feltételezve, 12 héten keresztül. A nyelvtanárok hétfőtől péntekig, nem csak 8-16 óra között, hanem azon túl is rendelkezésre állnak, ezzel az órák munkaidőben és azon túl is lebonyolíthatóvá válnak, alkalmazkodva a résztvevői igényekhez.

  • Az általános angol és német nyelvi képzés középszintig (KER B2) történik, 5 különböző nyelvi szinten a kezdőtől a haladóig. A képzés – a képzési szinttől függetlenül – 39.500 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja az oktatáson kívül a szintfelméréssel, modulzáró vizsgáztatással, oklevél kiállítással kapcsolatos valamennyi költséget. A résztvevőknek 10-12 fős csoportokban 790 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a hatékony nyelvtanulás lehetőségét.
  • Angol nyelvből lehetőséget kínálunk nyelvvizsga felkészítő csoportban történő tanulásra is.  A képzés a 2023. júniusi és szeptemberi (alap-, közép-, felsőfokú) ECL nyelvvizsgára készít fel. A csoportba lépés feltétele egy írásbeli és szóbeli részből álló szintmérő vizsga. A képzés – szinttől függetlenül – szintén 39.500 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja a szintfelméréssel és a vizsgára bocsátás előtti próbavizsgával kapcsolatos költségeket, azonban nem tartalmazza a nyelvvizsga díját. A résztvevők 8-10 fős csoportokban tudnak nyelvet tanulni.
  • A képzési kínálat bővítésének szándékával olasz nyelvi képzésre is lehetőséget nyújtunk. A képzés 39.500 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja az oktatáson kívül a modulzáró vizsgáztatással, oklevél kiállítással kapcsolatos valamennyi költséget. A résztvevőknek 10-12 fős csoportokban 790 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a hatékony nyelvtanulás lehetőségét.

 

A nyelvi program jelenléti formában kerül megvalósításra. Amennyiben a képzés költségét részben vagy egészben az érintett szervezeti egység vállalja, annak feltételeként a résztvevők tanulmányi szerződést kötnek és sikeres modulzáró vizsgát kell tenniük, amely a képzésen aktívan részt vevők számára nem okoz nehézséget.

Természetesen felhívjuk a döntéshozók és potenciális érdeklődők figyelmét az intézményi beiskolázás mellett akár az önköltséges képzés lehetőségére is.

 

Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2023. február 12-ig jelezzék a https://kpvk.pte.hu/hu/bkk honlapon található linken.

 

Pécs, 2023. január 25.

 

                                    Dr. Miseta Attila                                                   Decsi István

                                                rektor                                                             kancellár

 

Segítség a bejelentkezéshez: Az oldal alján található PTE ID (kék-narancssárga) gombra kattintva jelentkezzen be a felületre (EHA/Neptun kód és a hozzá tartozó jelszó megadásával). Ezt követően kattintson a jelentkezési lapra. Amennyiben az előző, őszi félévben is nálunk tanult, kérjük válassza a továbbtanulásra vonatkozó opciót. Amennyiben nem emlékszik biztosan a csoportkódjára, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot Schmieder Rékával az alább olvasható elérhetőségek egyikén.

A jelentkezés lejárt, legközelebb 2023 szeptemberében indulnak nyelvi csoportok.

Információk: Schmieder Rékánál a schmieder.reka@pte.hu e-mail címen, vagy a 72/501-500/22531-es telefonszámon.