Belső Képzési Központ

A Pécsi Tudományegyetem Modern Városok Programjához kapcsolódóan kiemelkedően fontos célnak tekintjük az egyetemen oktató és nem-oktató munkakörben dolgozó kollégák nyelvtudásának fejlesztését! Ennek érdekében az egyetem belső képzési rendszerében az alábbi lehetőséget kínáljuk!

Az angol, német, spanyol, olasz, orosz és kínai nyelvi képzések 50 órás modulokban zajlanak 2021. szeptember közepétől, heti 2X2 óra időbeosztást feltételezve, 12 héten keresztül. A nyelvtanárok hétfőtől péntekig, nem csak 8-16 óra között, hanem azon túl is rendelkezésre állnak, ezzel az órák munkaidőben és azon túl is lebonyolíthatóvá válnak, alkalmazkodva a résztvevői igényekhez.

 

  • Az általános angol és német nyelvi képzés középszintig (KER B2) történik, 5 különböző nyelvi szinten a kezdőtől a haladóig. A képzés – a képzési szinttől függetlenül – 27.000 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja az oktatáson kívül a szintfelméréssel, modulzáró vizsgáztatással, oklevél kiállítással kapcsolatos valamennyi költséget. A résztvevőknek 10-12 fős csoportokban 540 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a hatékony nyelvtanulás lehetőségét.
  • Angol és német nyelvből lehetőséget kínálunk nyelvvizsga felkészítő csoportban történő tanulásra is.  A képzés a 2021. decemberi, 2022. februári (alap-, közép-, felsőfokú) ECL nyelvvizsgára készít fel. A csoportba lépés feltétele egy írásbeli és szóbeli részből álló szintmérő vizsga. A képzés – szinttől függetlenül – szintén 27.000 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja a szintfelméréssel és a vizsgára bocsátás előtti próbavizsgával kapcsolatos költségeket, azonban nem tartalmazza a nyelvvizsga díját. A résztvevők 8-10 fős csoportokban tudnak nyelvet tanulni.
  • A képzési kínálat bővítésének szándékával spanyol, olasz, orosz és kínai nyelvi képzésre is lehetőséget nyújtunk. A képzés 27.000 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja az oktatáson kívül a modulzáró vizsgáztatással, oklevél kiállítással kapcsolatos valamennyi költséget. A résztvevőknek 10-12 fős csoportokban 540 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a hatékony nyelvtanulás lehetőségét.
  • A szaknyelvi képzésben kiemelt hangsúlyt helyezünk a szóbeli (tárgyalástechnika, konfliktuskezelés) és írásbeli kommunikációra (hatékony email kommunikáció, nemzetközi – kultúrák közötti – kommunikáció), valamint a prezentációs készségek fejlesztésére. Ezekben a 6-8 fős csoportokban a már legalább középszintű nyelvtudással (KER B2) rendelkező kollégáknak biztosítjuk a nyelvi továbbképzés lehetőségét. A szaknyelvi képzés 37.000 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, a résztvevők számára így 740 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a nyelvtanulást.  

 

Ezúton jelezzük, hogy a kínai nyelv esetében a közvetítő nyelv az angol. A nyelvi program jelenléti formában kerül megvalósításra.

Amennyiben a képzés költségét részben vagy egészben az érintett szervezeti egység vállalja, annak feltételeként a résztvevők tanulmányi szerződést kötnek és sikeres modulzáró vizsgát kell tenniük, amely a képzésen aktívan részt vevők számára nem okoz nehézséget.

Természetesen felhívjuk a döntéshozók és potenciális érdeklődők figyelmét az intézményi beiskolázás mellett akár az önköltséges képzés lehetőségére is.

Segítség a bejelentkezéshez: Az oldal alján található PTE ID (kék-narancssárga) gombra kattintva jelentkezzen be a felületre (EHA/Neptun kód és a hozzá tartozó jelszó megadásával). Ezt követően kattintson a jelentkezési lapra. Amennyiben az előző, tavaszi félévben is nálunk tanult, kérjük válassza a továbbtanulásra vonatkozó opciót. Amennyiben nem emlékszik biztosan a csoportkódjára, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot Schmieder Rékával az alább olvasható elérhetőségek egyikén. 

A jelentkezési határidő lejárt. Legközelebb 2022 tavaszán indul képzés.

 

Információk: Schmieder Rékánál a schmieder.reka@pte.hu e-mail címen, vagy a 72/501-500/22531-es telefonszámon.

Sikeres tanulást kívánunk!