Belső Képzési Központ

A Pécsi Tudományegyetem Modern Városok Programjához kapcsolódóan kiemelkedően fontos célnak tekintjük az egyetemen oktató és nem-oktató munkakörben dolgozó kollégák nyelvtudásának fejlesztését! Ennek érdekében az egyetem belső képzési rendszerében az alábbi lehetőséget kínáljuk!

Az angol, német, spanyol, olasz és kínai nyelvi képzések 50 órás modulokban zajlanak 2022. szeptember végétől, heti 2X2 óra időbeosztást feltételezve, 12 héten keresztül. A nyelvtanárok hétfőtől péntekig, nem csak 8-16 óra között, hanem azon túl is rendelkezésre állnak, ezzel az órák munkaidőben és azon túl is lebonyolíthatóvá válnak, alkalmazkodva a résztvevői igényekhez.

  • Az általános angol és német nyelvi képzés középszintig (KER B2) történik, 5 különböző nyelvi szinten a kezdőtől a haladóig. A képzés – a képzési szinttől függetlenül – 34.500 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja az oktatáson kívül a szintfelméréssel, modulzáró vizsgáztatással, oklevél kiállítással kapcsolatos valamennyi költséget. A résztvevőknek 10-12 fős csoportokban 690 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a hatékony nyelvtanulás lehetőségét.
  • Angol és német nyelvből lehetőséget kínálunk nyelvvizsga felkészítő csoportban történő tanulásra is.  A képzés a 2022. decemberi és 2023. februári (alap-, közép-, felsőfokú) ECL nyelvvizsgára készít fel. A csoportba lépés feltétele egy írásbeli és szóbeli részből álló szintmérő vizsga. A képzés – szinttől függetlenül – szintén 34.500 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja a szintfelméréssel és a vizsgára bocsátás előtti próbavizsgával kapcsolatos költségeket, azonban nem tartalmazza a nyelvvizsga díját. A résztvevők 8-10 fős csoportokban tudnak nyelvet tanulni.
  • A képzési kínálat bővítésének szándékával spanyol, olasz és kínai nyelvi képzésre is lehetőséget nyújtunk. A képzés 34.500 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, ami magában foglalja az oktatáson kívül a modulzáró vizsgáztatással, oklevél kiállítással kapcsolatos valamennyi költséget. A résztvevőknek 10-12 fős csoportokban 690 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a hatékony nyelvtanulás lehetőségét.
  • Az angol szaknyelvi képzésben kiemelt hangsúlyt helyezünk a szóbeli (tárgyalástechnika, konfliktuskezelés) és írásbeli kommunikációra (hatékony email kommunikáció, nemzetközi – kultúrák közötti – kommunikáció), valamint a prezentációs készségek fejlesztésére. Ezekben a 6-8 fős csoportokban a már legalább középszintű nyelvtudással (KER B2) rendelkező kollégáknak biztosítjuk a nyelvi továbbképzés lehetőségét. A szaknyelvi képzés 39.500 Ft/fő tanfolyamdíjat feltételez, a résztvevők számára így 790 Ft/óra költségtől tudjuk biztosítani a nyelvtanulást.  

Ezúton jelezzük, hogy a kínai nyelv esetében a közvetítő nyelv az angol. A nyelvi program jelenléti formában kerül megvalósításra.

Amennyiben a képzés költségét részben vagy egészben az érintett szervezeti egység vállalja, annak feltételeként a résztvevők tanulmányi szerződést kötnek és sikeres modulzáró vizsgát kell tenniük, amely a képzésen aktívan részt vevők számára nem okoz nehézséget.

Természetesen felhívjuk a döntéshozók és potenciális érdeklődők figyelmét az intézményi beiskolázás mellett akár az önköltséges képzés lehetőségére is.

 

Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2022. szeptember 11-ig jelezzék a https://kpvk.pte.hu/hu/bkk honlapon található linken.

 

Pécs, 2022. augusztus 8.

 

                                    Dr. Miseta Attila                                                   Decsi István

                                                rektor                                                             kancellár

 

Segítség a bejelentkezéshez: Az oldal alján található PTE ID (kék-narancssárga) gombra kattintva jelentkezzen be a felületre (EHA/Neptun kód és a hozzá tartozó jelszó megadásával). Ezt követően kattintson a jelentkezési lapra. Amennyiben az előző, őszi félévben is nálunk tanult, kérjük válassza a továbbtanulásra vonatkozó opciót. Amennyiben nem emlékszik biztosan a csoportkódjára, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot Schmieder Rékával az alább olvasható elérhetőségek egyikén.

A jelentkezési határidő lejárt.

Információk: Schmieder Rékánál a schmieder.reka@pte.hu e-mail címen, vagy a 72/501-500/22531-es telefonszámon.