Kari TDK 2024

 

FELHÍVÁS

KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁRA

 

 

 

A PTE KPVK 2024 április Kari Tudományos Diákköri Konferenciát (Kari TDK-t) szervez, a 2025 tavaszi 37. OTDK-ra felkészülés jegyében.

 

Időpont: 2024. 04. 23., 9.00

Helyszín: Pécs, Szántó Kovács János u. 1/B.

 

 

Főbb tudnivalók:

·        A konferenciára a PTE KPVK-val aktív hallgatói jogviszonyban álló hallgatók nevezhetnek.

·        A Kari TDK-n és az OTDK-n levelezős hallgatók is részt vehetnek. 

·        A Kari TDK-n és az OTDK-n középiskolások is részt vehetnek.

·        A Kari TDK-ra olyan pályamunka (dolgozat, alkotás) nyújtható be, amely mindenben megfelel az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) (https://otdk.hu) előírásainak.

·        Az OTDK-ra kész dolgozat hiányában nem nevezhetnek a hallgatók, ezért az OTDK-ra készülő hallgatóktól a Kari TDK-ra olyan pályamunkákat várunk, melyek a TDK-zó hallgató által megjelölt, az Országos Tudományos Diákköri Tanács által meghatározott tudományterületi szekció előírásainak megfelelnek.

·        A Kari TDK-n részvételi lehetőséget biztosítunk olyan hallgatóknak is, akik még nem rendelkeznek kész TDK-s pályamunkával, és részkutatást mutatnának be, de őket nem javasolhatjuk továbbjutásra. Célszerű azonban bemutatniuk részkutatásaikat, mert a konferencián értékes javaslatokat kaphatnak a dolgozat további készítéséhez.

·        A 37. OTDK-ra nevezett pályamunkának tartalmilag azonosnak kell lennie azzal a pályamunkával, amellyel készítője/készítői az intézményi TDK-konferencián jogosultságot szerzett (szereztek) az OTDK-n történő részvételre.

·        A továbbjutásra javasolt hallgatóknak a kari konferencia lebonyolítását és a konferencia jegyzőkönyvének az Országos Tudományos Diákköri Tanács általi befogadását követően legfeljebb 30 napjuk lesz véglegesíteni a dolgozat formáját, és feltölteni az OTDT online rendszerébe. Ez nem azonos az OTDK-ra történő nevezéssel, azonban a feltöltést el kell végezni, és ezt követően a pályamunkán már nem lehet változtatni.

 

A Kari TDK-ra jelentkezés határideje: 2024. 04. 15.

 

A jelentkezés módja:

  • A kari honlapról letölthető kitöltött és aláírt „Jelentkezési lap” elküldése email-ben docx-ben és pdf-ben a farkas.claudia@pte.hu email címre 2024. 04. 15-ig. A fájl elnevezése az alábbi mintát kövesse: Vezetéknév_Keresztnév_Jelentkezési lap.docx

 

  • A hallgató TDK dolgozatának elküldése email-ben pdf-ben a farkas.claudia@pte.hu email címre 2024. 04. 15-ig. A fájl elnevezése az alábbi mintát kövesse: Vezetéknév_Keresztnév_TDK dolgozat.docx

 

 

Az Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról és az egyes szekciók részletes felhívásairól az alábbi linken lehet tájékozódni: https://otdk.hu

 

 

Üdvözlettel

Dr. habil. K. Farkas Claudia

PTE KPVK TDK koordinátor

farkas.claudia@pte.hu