Felvételi eljárás

Az alábbi eljárás a szeptemberben induló alapképzésekre, osztatlan képzésekre és mesterképzésekre vonatkozik.

 

Pótfelvételi időszak:

2019. július 29. és augusztus 7. között

 

Hány helyre lehet jelentkezni?

Legfeljebb egy jelentkezési helyre.

 

 

A jelentkezés módja

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

Az E-felvételi felületén az adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az E-felvételit honlapon történt regisztráció után lehet használni.

Bővebb információ »

 

 

Hogyan számold a pontjaidat?

Alap- vagy osztatlan szakra, illetve felsőoktatási szakképzésre való jelentkezéskor maximum 500 pontot lehet szerezni a felvételin, ebből 200 pont szerezhető a tanulmányi eredményekkel.

Bővebb információ »

 

Alkalmassági vizsga

Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra jelentkezőknek csak beszédalkalmassági, óvodapedagógus és tanító szakra jelentkezőknek beszédalkalmassági, testnevelés (testnevelés felszerelés szükséges!) és ének-zene alkalmassági vizsgát kell tenniük. Az egészségügyi alkalmasság igazolása minden jelentkező esetében kötelező!

Az alkalmassági vizsgán elért teljesítményt nem pontszámmal, hanem „megfelelt" vagy „nem felelt meg" minősítéssel értékelik.

Bővebb információ »

 

 

Alkalmassági vizsga környezetkultúra alapszakra jelentkezőknek

A környezetkultúra szakra jelentkezőknek gyakorlati vizsgát kell tenniük. E jelentkezők esetében a felvételi összpontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga alapján kell megállapítani. Ekkor a felvételi összpontszámot a gyakorlati vizsga pontszámának - melynek maximális értéke 200 pont - megkettőzésével és a többletpontok hozzáadásával kell meghatározni.

Az alkalmassági vizsgán elért teljesítményt nem pontszámmal, hanem „megfelelt" vagy „nem felelt meg" minősítéssel értékelik.

Bővebb információ »

Mesterképzés felvételi információk

A felvételi eljárás menetéről, a jelentkezési határidő lejárta utáni teendőkről kérjük, először a felvi.hu tájékoztatója alapján informálódjanak!

Bővebb információ »

 

Korábbi évek felvételi ponthatárai

Mennyi pont kellett tavaly, hogy bekerülhess hozzánk? A korábbi évek pontjait alább tekintheted meg.

Bővebb információ »