4. Pécsi Tanuló Fesztivál

Dátum: 
2020. szeptember 24. 10:00 - 2020. szeptember 26. 18:00
Helyszín: 
Pécs, Széchenyi tér, Jókai tér, CKH

Tanulással a kreatív és cselekvő közösségekért

Helyszín: és időpont: Pécsett a belvárosban (Széchenyi tér, Jókai tér, Civil Közösségek Háza) és több városrészben 2020 szeptember 24-26. napokon szakmai rendezvényekkel, előadásokkal valamint fesztiválprogrammal 10.00 – 18.00 óra között számos formában, tevékenységgel a közösségi tanulásért, együtt a tanuló közösségekkel.

Tervezett témák 2020 évre:

  • Tanuló Város – Okos Város: technológia és digitalizáció - kényszer és/vagy lehetőség
  • Város és környezet: Cselekvő közösségek a környezetért a COVID19 pandémia korában
  • Család és tanulás: a közös tanulási élmények szerepe
  • Intergenerációs és interkulturális tanulással az aktív állampolgárságért
  • Velünk élő történelem: értékek és hagyományok
  • Tehetséggondozás és inklúzió: Senkit se hagyjunk magára!

A Pécsi Tudományegyetem proaktív módon csatlakozik az idei Tanuló Fesztivál programjához az alábbi programjával:

Tanulás, Tudás, Tudomány

A tanulási tevékenységek sokféleségét ajánlja a PTE és egyúttal részt vesz a Pécsett megjelenő tanulási kínálatot biztosító minőségi oktatási, képzési, kulturális, művészeti, sport, szabadidős tevékenységek fejlesztésében és megvalósításában. Mindezek alapján kérjük, hogy Ön és Kara is csatlakozzon a Tanuló Városok nemzetközi mozgalmához, mutassa meg, hogy a felfedezéses, probléma-alapú tanulással miképp ismerhetjük meg a tudomány, a művészet, a gazdaság és a társadalom izgalmas világát.

A Tanuló Fesztiválon mindenkit várunk, hogy együtt fedezzük fel a tanulás, az ismeretszerzés és terjesztés különös példáit. , vagy , mert a Tanuló Fesztiválon a PTE települ ki a helyszínre, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a folytonos tanulás és a megszerzett tudás generálja a tudomány állandó fejlődését.

Amennyiben kezdeményezésünk felkelti érdeklődését, várjuk jelentkezését a Tanuló Fesztivál honlapján, ahol elérheti az idei fesztivál felhívását, formálódó programját és itt töltheti fel Karának bemutatkozását és felajánlásra javasolt tevékenysége(i) rövid ismertetőjét:

http://ptf.ckh.hu - A 2020. évi Tanuló Fesztivál programjait a Civil Közösségek Háza koordinálja, a PTE-s programok összehangolásáért Dr. Németh Balázs UNESCO Global Learning City szakértő felel: nemeth.balazs@pte.hu

A 2020. évi Tanuló Fesztivál4.0 szakmai partnerei: a PTE, az UNESCO Globális Tanuló Város Hálózata (UIL- GNC); MELLearN, PASCAL Int. Observatory Learning Cities Hálózata és a Nevelők Háza Egyesület