Diplomaátadó ünnepség

Dátum: 
2019. február 08. 14:00 - 15:00
Helyszín: 
PTE KPVK, 52-es előadóterem

 

INFORMÁCIÓK DIPLOMAÁTADÓ ÜNNEPSÉGRŐL

BA és FOKSZ szakokon nappali tagozaton végző hallgatók részére

 

A PTE KPVK a 2018/2019. tanév I. (őszi) félévének vizsgaidőszakában, vagy korábban szakdolgozatukat, illetve diplomamunkájukat megvédő és sikeres záróvizsgát tett szekszárdi hallgatói számára diplomaátadó ünnepséget rendez.

Időpont: 2019. február 08. péntek, 14 óra

Helyszín: PTE KPVK 52-es előadóterem, Szekszárd, Rákóczi u. 1.

Az ünnepségen való részvétel lehetőségét a Kar vezetése valamennyi végzett hallgató számára biztosítja, azoknak is, akik sikeres záróvizsgát tettek, de nyelvvizsgával még nem rendelkeznek.

Az ünnepségen való megjelenés kizárólag egyetemi formaruhában (talárban) történhet. Az ünnepi ruhadarabokat az Egyetem valamennyi végzős hallgató számára térítés ellenében, kölcsönzéssel biztosítja. Az oklevélátadó ünnepség részvételi díja TVSZ 64. § (2) bekezdés alapján bruttó 3.500 Ft.

A KPVK az ünnepségre jelentkező valamennyi hallgatónak biztosít 1 db meghívót, amely a záróvizsga napján, a portán átvehető.

Az ünnepségre jelentkezni 2019. február 04., 16 óráig lehettalárigénylő és jelentkezési lap, valamint a banki átutalás igazolásának e-mailben való visszaküldésével. A jelentkezést Schmieder Rékának szíveskedjen elküldeni (schmieder.reka@kpvk.pte.hu). Amennyiben a jelentkezés elküldését követő két napon belül nem kap megerősítést a jelentkezés beérkezéséről, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kolléganővel telefonon: 06-72/501-500/22531.

Az oklevélátadó ünnepség részvételi díjának befizetése kizárólag banki átutalással történhet:

Bankszámlaszám: MÁK 10024003-00282716-00000000 (kedvezményezett: Pécsi Tudományegyetem)

Közlemény: PST 250085 – A talárt kölcsönző neve

 

Nem vehet át diplomát az ünnepségen az, aki a formaruha befizetést nem teljesítette. Ha sikertelen záróvizsga miatt, vagy bármely más okból a hallgató nem vesz részt a Diplomaátadó Ünnepségen, a befizetett összeget visszatéríteni nem áll módunkban.

ALUMNI: Az ünnepségen részt vevő hallgatók megkapják a PTE Alumni Iroda, illetve az Egyetem végzetteknek szóló magazinját és tájékoztatást az Alumni Szervezet (www.alumni.pte.hu) működéséről, szolgáltatásairól.

 

Az ünnepség kezdete 14 óra. A hallgatóknak 12:30-ig kell megérkezniük, a beöltözéshez, ami után 13:30-kor főpróbát tartunk, amelyen a megjelenés kötelező.

Felhívjuk a résztvevő végzett hallgatók figyelmét, hogy aki a főpróbán nem vesz részt, oklevelét/igazolását csak az ünnepséget követően, február 11-től veheti át!

 

 

Az ünnepséggel kapcsolatos időpontok:

12:30: Megjelenési időpont résztvevők számára

12:30-13:15: Talár felvétele

13:30-13:45: Tájékoztatás, főpróba. Aki a főpróbán nem vesz részt, oklevelét/igazolását csak az ünnepséget követően, február 11-től veheti át!

14:00-15:00: Az ünnepség

15:30-ig: Talárok leadása. Felhívjuk az érintett hallgatók figyelmét, hogy a formaruhát, illetve tartozékait a Kar épületéből kivinni TILOS, azokat az ünnepség végeztével, anyagi felelősségvállalás terhe mellett, leltár szerint vissza kell szolgáltatni!

Aki nem tud részt venni az ünnepségen, oklevelét 2019. február 11-től a Tanulmányi Hivatalban veheti át, hivatali időben (8 és 12 óra között). Más személy oklevele csak meghatalmazással vehető át.

Az ünnepséggel kapcsolatos további kérdéseiket Schmieder Rékának jelezhetik: (06-72/501-500/22531; schmieder.reka@kpvk.pte.hu).

 

Praktikus információk:

Kérjük, hogy az esemény ünnepélyességéhez méltó öltözetben jelenjenek meg! Vegyék figyelembe, hogy kb. lábszárközéptől a talár nem takar. Papucs-, torna- vagy edzőcipő viseletét kérjük mellőzni!

Az ünnepségen viselni nem kívánt utcai ruházatot (kabát, blézer, zakó, pulóver), egyéb csomagjaikat a talárba öltözés helyéül szolgáló teremben helyezhetik el, saját felelősségükre. (A termet az ünnepség idején zárva tartjuk.)

Az ültetés szakok és névsor szerint történik, e kialakított sorrend szerint szólítják majd átvételhez a végzetteket, illetve ez alapján készítik elő az átadásra váró dokumentumokat. A kialakított sorrend megtartása közös érdek, ezért az ültetés megkezdése után a terem csak rendkívül indokolt esetben hagyható el, illetve ugyanezért kérjük, ne ekkor keressék meg máshol ülő csoporttársaikat, ismerőseiket.

A vendégek a campus épületébe a Rákóczi utcai főbejáraton keresztül érkezhetnek. Az ünnepségre felkészülés ideje alatt a hozzátartozók, vendégek a főbejárati folyosón, a kisaulában, vagy az Illyés Aula kávézójában várakozhatnak. Egy hallgató maximum 10 főt hívhat meg az eseményre.

Dohányozni – a törvényi szabályozás értelmében – az egyetem területén, illetve annak 5 m-es körzetében tilos!

A hozzátartozók, vendégek a hallgatók felkészítése után foglalhatják el helyüket. Számukra fenntartott helyek az oklevelet (vagy bizonyítványt, igazolást) átvevők számára biztosított ülőhelyek mögötti széksorok és állóhelyek.

Az ünnepség teljes ideje alatt lehet fényképezni, mozgóképet rögzíteni, de mindezzel az ünnepség menetét zavarni, a hallgatók mozgását akadályozni nem szabad. A résztvevő végzett hallgatók számára a kisaulában elhelyezett fotófalnál lesz mód egymás fotózására, hozzátartozókkal közös kép készítésére, az ünnepséget és a pohárköszöntőt követően, mintegy 30 perc időtartamban.

 

Megközelítés:

A PTE KPVK campus főépülete Szekszárdon, a Rákóczi u. 1. szám alatt található. Megközelíthető személygépkocsival az 56-os főútról, vagy helyi közlekedéssel. Parkolási lehetőséget az ünnepségre érkező családtagok, vendégek számára a kar Mátyás király utcai, zárt parkolójában biztosítunk. (Parkoló bejárata a Beatrix királyné park felől.)

 

Valamennyi végzős hallgatónknak sikeres záróvizsgát kívánunk! A diplomaátadó ünnepségre tisztelettel várjuk Önöket és családtagjaikat!

 

AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FOTÓK MEGTEKINTÉSE »