Diplomaátadó ünnepség 2019

Dátum: 
2019. július 05. 14:00 - 16:00
Helyszín: 
PTE KPVK, Illyés Gyula Aula

 

INFORMÁCIÓK DIPLOMAÁTADÓ ÜNNEPSÉGRŐL

BA, MA és FOKSZ szakokon nappali és levelező tagozaton végző hallgatók részére

A PTE KPVK a 2018/2019. tanév II. (tavaszi) félévének vizsgaidőszakában, vagy korábban szakdolgozatukat, illetve diplomamunkájukat megvédő és sikeres záróvizsgát tett szekszárdi hallgatói számára diplomaátadó ünnepséget rendez.

Időpont: 2019. július 05. péntek, 14 óra
Helyszín: PTE KPVK Illyés Gyula Aula, Szekszárd, Rákóczi u. 1.

Az ünnepségen való részvétel lehetőségét a Kar vezetése valamennyi végzett hallgató számára biztosítja, azoknak is, akik sikeres záróvizsgát tettek, de nyelvvizsgával még nem rendelkeznek, így igazolásuk átvételére jogosultak.

Az ünnepségen való megjelenés kizárólag egyetemi formaruhában (talárban) történhet. Az ünnepi ruhadarabokat az Egyetem valamennyi végzős hallgató számára térítés ellenében, kölcsönzéssel biztosítja. Az oklevélátadó ünnepség részvételi díja TVSZ 64. § (2) bekezdés alapján bruttó 3.500,- Ft.

A KPVK az ünnepségre jelentkező valamennyi hallgatónak biztosít fejenként 1 db meghívót a záróvizsga napján, mely a hallgatón kívül 10 fő belépésére jogosít.

Az ünnepségre jelentkezni 2019. június 27., 16 óráig lehet a letölthető talárigénylő és jelentkezési lap valamint a banki átutalás igazolásának e-mailben való visszaküldésével. A jelentkezést Karácsonyi Dórának szíveskedjen elküldeni (karacsonyi.dora@kpvk.pte.hu). Amennyiben a jelentkezés elküldését követő két napon belül nem kap megerősítést a jelentkezés beérkezéséről, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kolléganővel telefonon: 06-74/528-300/1111.

Az oklevélátadó ünnepség részvételi díjának befizetése kizárólag banki átutalással történhet:
Bankszámlaszám: MÁK 10024003-00282716-00000000 (kedvezményezett: Pécsi Tudományegyetem)
Közlemény: PST 250085 – A talárt kölcsönző neve

Nem vehet át diplomát az ünnepségen az, aki a formaruha befizetését nem teljesítette. Ha sikertelen záróvizsga miatt, vagy bármely más okból a hallgató nem vesz részt a Diplomaátadó Ünnepségen, a befizetett összeget visszatéríteni nem áll módunkban.

 

Az ünnepség kezdete 14 óra. A hallgatóknak 12:00-ig kell megérkezniük a beöltözéshez. Felhívjuk a figyelmet, hogy a talárok kiosztása érkezési sorrendben történik, az egyes méretek korlátozott számban állnak rendelkezésre. 13:30-tól főpróbát tartunk, amelyen a megjelenés kötelező.
Felhívjuk a figyelmet, hogy aki a főpróbán nem vesz részt, oklevelét/igazolását csak az ünnepséget követően, július 8-tól veheti át!

Az ünnepséggel kapcsolatos időpontok:

12:00 Megjelenési időpont résztvevők számára

12:00-13:30 Talár felvétel

13:30-13:45 Tájékoztatás, főpróba. Aki a főpróbán nem vesz részt, oklevelét/igazolását csak az ünnepséget követően, július 8-tól veheti át!

14:00-15:30  Az ünnepség

15:30-15:45  Koccintás

16:00-ig Talárok leadása. Felhívjuk az érintett hallgatók figyelmét, hogy a formaruhát, illetve tartozékait a Kar épületéből kivinni TILOS, azokat az ünnepség végeztével, anyagi felelősségvállalás terhe mellett, leltár szerint vissza kell szolgáltatni!

Aki nem tud részt venni az ünnepségen, oklevelét 2019. július 8-tól a Tanulmányi Hivatalban veheti át, hivatali időben (8 és 12 óra között). Más személy oklevele csak meghatalmazással vehető át.

Az ünnepséggel kapcsolatos további kérdéseiket Karácsonyi Dórának jelezhetik: (06-72/528-300/1111; karacsonyi.dora@kpvk.pte.hu).

Praktikus információk:

Kérjük, hogy az esemény ünnepélyességéhez méltó öltözetben jelenjenek meg! Vegyék figyelembe, hogy kb. lábszárközéptől a talár nem takar. Papucs-, torna- vagy edzőcipő viseletét kérjük mellőzni!

Az ünnepségen viselni nem kívánt utcai ruházatot (kabát, blézer, zakó, pulóver), egyéb csomagjaikat a talárba öltözés helyéül szolgáló teremben helyezhetik el, saját felelősségükre. (A termet az ünnepség idején zárva tartjuk.)

Az ültetés szakok és névsor szerint történik, e kialakított sorrend szerint szólítják majd átvételhez a végzetteket, illetve ez alapján készítik elő az átadásra váró dokumentumokat. A kialakított sorrend megtartása közös érdek, ezért az ültetés megkezdése után a terem csak rendkívül indokolt esetben hagyható el, illetve ugyanezért kérjük, ne ekkor keressék meg máshol ülő csoporttársaikat, ismerőseiket.

A vendégek a campus épületébe a Rákóczi utcai főbejáraton keresztül érkezhetnek. Az ünnepségre felkészülés ideje alatt a hozzátartozók, vendégek a főbejárati folyosón, vagy az Illyés Gyula Aula kávézójában várakozhatnak. Egy hallgató maximum 10 főt hívhat meg az eseményre. A vendégek számára kizárólag állóhelyeket tudunk biztosítani.

 

Dohányozni – a törvényi szabályozás értelmében – az egyetem területén, illetve annak 5 m-es körzetében tilos!

Az ünnepség teljes ideje alatt lehet fényképezni, mozgóképet rögzíteni, de mindezzel az ünnepség menetét zavarni, a hallgatók mozgását akadályozni nem szabad. A résztvevő végzett hallgatók számára az ünnepséget és a pohárköszöntőt követően lesz mód egymás fotózására, hozzátartozókkal közös kép készítésére.

Valamennyi végzős hallgatónknak sikeres záróvizsgát kívánunk! A diplomaátadó ünnepségre tisztelettel várjuk Önöket és vendégeiket!