Nemzeti Kutatási Kiválósági Program (OTKA) 2024 – Tájékoztató

Dátum: 
2024. május 21. 13:00
Helyszín: 
Online tájékoztató

Megjelentek a megújult OTKA felhívások

 

A legkiválóbb nemzetközi sztenderdek alapján megújítva, Nemzeti Kutatási Kiválósági Program (NKKP) néven folytatódik 2024-től a hazai tudományos kutatásokat csaknem négy évtizede támogató OTKA-program

Négy kategóriában lehet pályázni:

  • Az EXCELLENCE kategória azokat célozza, akik már indultak ERC-pályázaton, és ott megfelelő szakmai értékelést értek el, de forráshiány miatt végül nem nyertek támogatást. Számukra kiemelt finanszírozási lehetőség – 2 évre 200 millió forint – biztosítja az ígéretes kutatások folytatását és a felkészülést egy kötelezően vállalt újabb nemzetközi megmérettetésre.
  • Az ADVANCED kategóriában már tapasztalt kutatók juthatnak szintén 4 évre akár 120 millió forint támogatáshoz.
  • STARTING kategória a doktori fokozatot legfeljebb 7 éve megszerzett fiatal kutatókat támogatja, akik 4 évre akár 100 millió forint támogatást nyerhetnek.
  • A támogató szervezetek közötti bilaterális megállapodásokon alapuló, nemzetközi kutatási együttműködéseket segítő (NN típusú) két alprogram célja továbbra is a magyar tudomány nemzetközi beágyazottságának erősítése, hazai kutatócsoportok és külföldi partnereik közös kutatásainak támogatása a magyar-osztrák és a magyar-szlovén relációban.

A megújult OTKA rendszer, a Nemzeti Kutatási Kiválósági Program 2024-es felhívásai kapcsán tisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt online tájékoztatónkra, melyen összefoglalót hallhatnak az NKKP pályázatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A tájékoztatót Latyák Helga, a Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság projektmenedzsere tartja 2024. május 21-én 13:00-kor. A kapcsolódáshoz szükséges link: NKKP 2024 Online tájékoztató

 

A tájékoztatóról felvétel készül, az előadás anyag a későbbiekben a Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság honlapján lesz elérhető.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!