Nyílt nap a Pécsi Képzési Központban

Dátum: 
2021. december 02. 09:30 - 12:00
Helyszín: 
7633 Pécs, Szántó Kovács J. u. 1/b

 

2021. december 2-án sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Kar Pécsi Képzési Központjában megrendezésre kerülő nyílt napján. A nyílt nap keretén belül lehetőség lesz az intézeti standoknál érdeklődni a képzések és a felvételi követelmények iránt, oktatókkal, hallgatókkal beszélgetni. További tervezett programok: pályaválasztási és grafológiai tanácsadás, előadások, workshopok, szülői értekezlet. 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Az előzetes regisztrációt lezártuk. Aki nem tudott most regisztrálni, megteheti a helyszínen.

 

Program

 

 

9:30-tól helyszíni regisztráció (nyílt nap, grafológia, pályaválasztási tanácsadás)

 

Standok:

Illyés Gyula Pedagógusképző Intézet

Kultúra- és Társadalomtudományi Intézet

Vidékfejlesztési Intézet

Hallgatói Önkormányzat

Illyés Gyula Szakkollégium

KPVK Mentorprogram

Tudományos Diákköri Konferencia

Erasmus+ mobilitási program

Jótékonysági vásár

 

További programok:

9:45-től grafológiai tanácsadás - Tóth Attiláné Molnár Valéria – Kamarás Károly terem

A grafológiai tanácsadáshoz szükség lesz elemzésre alkalmas írásmintádra: egy vonalazatlan A/4-es lapra, általad tetszőleges témában megírt (nem másolt vagy diktált) min. 12-14 soros, aláírásoddal is ellátott szövegre.

9:45-től pályaválasztási tanácsadás – Dr. Cseh Judit – Kígyós Sándor terem

Karriernap az EFOP-3.4.4-16-2017-00004 projekt támogatásával

A karriernap során hasznos tudnivalók hangzanak el az egyéni életpálya építésével kapcsolatban. Az érdeklődők kérdéseket tehetnek fel a téma szakértőinek azokkal az online lehetőségekkel kapcsolatban, amelyeket akár a COVID-19 járványhelyzet során is felhasználhatnak egyéni karrierdöntéseik megalapozásához.

A karriernapok szervezésében szakmai partnerünk a Tensi Kft.

A karriertanácsadás az EFOP-3.4.4-16-2017-00004 azonosító számú, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pécsi Tudományegyetemen” című projekt keretében valósul meg.

10:00 Dékáni köszöntő – Dr. Szécsi Gábor – FSZ/A terem

10:15-től Arany200 edukatív társasjáték – Hidy Péter terem – igény szerinti kezdés

Az Arany200 című edukatív társasjáték Arany János életművére épül. Az új ismeret elsajátításakor, illetve összefoglaló órákon alkalmazható játék segítségével az érdeklődők az élménypedagógia egyik legizgalmasabb formájáról, a társasjáték-pedagógiáról szereznek közvetlen tapasztalatot.

10:30 – 11:30 Ezt esszük 20 év múlva – előadás videós felvételről – dr. Tóth Tibor terem

A globalizációs problémák kihatnak az - emberiség számára élelemként is szolgáló - állat- és növényvilágra is. Jön a bogárburger, a lombikhús és a 3D-ben nyomtatott szalámi? Hagyományos élelmiszerhez csak úgy jutunk, ha megtermeljük magunknak?

11:00 – 11:45 Felvételi tájékoztató szülőknek – Minden, amit tudni kell a felvételivel kapcsolatban – Dr. Zádori Iván, Schmieder Réka – FSZ/A terem

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!