A régió fejlesztése közös érdek

Dátum: 
2019. június 05. 10:00
Helyszín: 
Paks, Erzsébet Nagy Szálloda

Együttműködési megállapodás aláírása

a

Pécsi Tudományegyetem és Paks Város Önkormányzata között

 

Időpont: 2019. június 05. (szerda) 10.00 óra

Helyszín: Paks, Erzsébet Nagy Szálloda, Duna szekcióterem (7030 Paks, Szent István tér 2.)

 

Aláírók:

Szabó Péter, Paks város polgármestere

Prof. Dr. Miseta Attila rektor, Pécsi Tudományegyetem

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán, Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar

 

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának kiemelt feladata, hogy működési területe társadalmi, kulturális, gazdasági fejlődését elősegítse, képzési, továbbképzési, kulturális, tudományos centrumként szerepet vállaljon a térségi kohézió erősítésében, és a társadalmi kihívásoknak eleget téve folyamatosan fejlessze képzési portfólióját, korszerű válaszokat, piacképes és jól hasznosítható tudást kínálva a térség és Tolna megyei társadalmi, gazdasági kihívásaira.

 

Paks Város Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa és előmozdítsa a Paks város gazdasági érdekeivel és céljaival összhangban lévő egyetemi fejlesztések helyi megvalósítását. A PTE KPVK számára a paksi telephelyen megvalósítandó képzési, kutatási célok prioritást jelentenek, és Paks város számára is kiemelt jelentőségű a helyben elérhető felsőoktatási kínálat, összhangban a város felsőoktatási stratégiai céljaival. A Pakson megvalósuló felsőoktatási programok fontos szerepet játszanak a helyi gazdaság fejlesztésében, a szakemberszükséglet biztosításában és a fiatalok helyben tartásában. Mindezek alapján a PTE KPVK stratégiai célja, hogy a PTE paksi jelenléte mellett saját képzési portfólió-elemeit és tudásbázisát is elérhetővé tegye Paks város és a térség számára.

 

Felek közös pályázati projektek kidolgozásával együttesen járulnak hozzá a tervezett képzési, kutatási programok körének bővítéséhez, valamint a PTE KPVK IQ Központ eredményes működését célzó fejlesztések megvalósításához.