AKADÉMIAI BIZOTTSÁGI ELNÖK LETT PROF. DR. SZÉCSI GÁBOR A PTE KPVK DÉKÁNJA

Budapest-Pécs, 2024. február 19. A Magyar Tudományos Akadémia Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályközi Állandó Bizottságának február 16-i tisztújító ülésén a Bizottság elnökévé választották Prof. Dr. Szécsi Gábort, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját.

 

Prof. Dr. Szécsi Gábort, a PTE KPVK dékánját választották a Magyar Tudományos Akadémia Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályközi Állandó Bizottság elnökévé a Bizottság február 16-i tisztújító ülésén. A PTE professzora Prof. Dr. Nyíri Kristóf akadémikust váltja az elnöki pozícióban.

A Bizottság sokrétű tudományos feladatot lát el: amellett, hogy állást foglal a kommunikáció- és médiatudomány körébe tartozó tudományos, tudománypolitikai, tudományszervezési kérdésekben, és figyelemmel kíséri, értékeli és segíti az illetékességi körébe tartozó területeken folyó tudományos tevékenységet. Emellett tudományos rendezvényeket szervez, és a nemzetközi tudományos kapcsolatok ápolása keretében segíti a hazai és nemzetközi tudományos szervezetek magyar nemzeti bizottságainak munkáját.

magyar