Az egykori horvát államfő látogatása a PTE KPVK-n

 

Stjepan Mesic egykori horvát miniszterelnököt és államfőt fogadta a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a Kar dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor. A politikus egy, a KPVK Kisebbségkutató Központja által rendezett nemzetközi konferencián vett részt több horvát közéleti személyiség társaságában.

Stjepan Mesic Horvátország egykori miniszterelnöke és államfője is előadást tartott a PTE KPVK Kisebbségkutató Központjának vezetője, Dr. Gyurok János által szervezett nemzetközi konferencián, amelynek témája a horvátországi és magyaroroszági kisebbségek, nemzetiségek helyzete, kulturális, társadalmi identitása volt. A Prof. Dr. Szécsi Gábor nyitóelőadásával kezdődő tanácskozáson többek között részt vett Dr. Mladen Andrlic, Horvátország magyarországi nagykövete és Dr. Mato Arlovic, a Horvát Alkotmánybíróság tagja.

A rendezvényt megelőzően a horvát vendégek megbeszélést folytattak Dr. Szécsi Gáborral a horvát-magyar felsőoktatási, tudományos kapcsolatok bővítésének lehetőségéről, határon átnyúló kutatási, szakmai együttműködésekről. A megbeszélésen részt vett Emina Berbic Kolar az Eszéki Egyetem Pedagógia Karának dékánja is.  

magyar