Az ENSZ – közgyűlés elnöke lesz a X. Jubilemi év világjátékának fővédnöke

 

Október 5.-én a New York Egyetemen indították útjára a Shoot4Earth (Forgass a Földért!) 24 órás filmkészítő maraton X. jubileumi évét. A magyar kezdeményezésű világjáték 2013-ban indult, feladatának tekintve, hogy rövidfilmekkel segítse a környezettudatos gondolkodást világszerte.

A New Yorki eseményt üdvözölte Kőrösi Csaba az ENSZ – Közgyűlés elnöke, aki a szervezők felkérésre elvállta, hogy a X. jubileumi évben, a 2023 áprilisában megrendezésre kerülő Shoot4Earth világjáték fővédnöke legyen.

Prof. Karl Bardosh a New York Egyetem film és televízió tanszékének tanára, a filmkészítő verseny művészeti vezetője mutatta be, a világon egyedülálló program 10 éves történetét illetve a következő év programsorozatát. Azokat az eseményeket, melyek között további versenyek, fesztiválok és oktatóprogramok szerepelnek.

A sorozat a novemberben megrendezésre kerülő Shoot4Earth GO GREEN fesztivállal indul, melynek részletei megtalálhatók a www.shoot4earth.org weboldalon.

Az eseményen részt vett a Pécsi Tudományegyetem KPVK részéről Dr. habil Zádori Iván külügyi és kapcsolati dékánhelyettes, egyetemi docens és Prof. Dr. Nemeskéri Zsolt a Pécsi Tudományegyetem Kultúraelméleti és Alkalmazott Kommunikációtudományi Tanszék egyetemi tanára továbbá Szabó Gabriella a Shoot4Earth Film maraton sajtófőnöke. Ők a New York Egyetem mobiltelefon filmes hallgatói körében vettek részt a programon.

Magyarországról az interneten kapcsolódott be az eseménybe a Shoot4Earth/Forgass a Földért! 24 órás filmkészítő verseny alapítója Kindl Gábor.

Ugyancsak online jelentkezett Los Angelesből Lawrence David Foldes az Amerikai Egyesült Államok Mozgókép- és Tudományos Akadémiájának tagja, a Hallgatói Akadémia Díj Végrehajtó Bizottságának elnöke, a legutóbbi verseny zsűrijének elnöke, illetve a korábbi zsűritagok közül Marlee Roberts, Los Angeles Film School és Prof. Peter Terezakis, Egyetemi docens (NYU).

A program előtti napon a Pécsi Tudományegyetem KPVK részéről Dr. Zádori Iván dékánhelyettes, egyetemi docens és Prof. Dr. Nemeskéri Zsolt egyetemi tanár továbbá Szabó Gabriella, Prof. Karl Bardosh társaságában látogatást tettek Magyarország Főkonzulátusán, ahol B. Nagy Péter Konzul fogadta a Shoot4Earth, Magyarországról érkezett képviselőit.

 

Az eredeti cikk a pixeltv.hu-n jelent meg.

magyar