Az IGYIC Vadlazac 2 workshopja a PTE KPVK-n (2022. október 13.)

 

2022. október 13-án került megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán Miklya Luzsányi Mónika Kötelezőből élmény – Az alfák ólvasóvá nevelése komplex összművészeti módszerrel című előadása.

A népes számban megjelent hallgatóság igazi sokszínű programot kapott. Az előadás első felében a Miklya Luzsányi Mónika és munkatársai által írt könyvekről, valamint a módszertani háttérről kaptak információkat a hallgatók és az érdeklődő gyerekkönyvtáros kollégák. A rendkívül tartalmas, módszertanilag megalapozott előadás kiváló alapot adott a workshop második részéhez, a tevékenységközpontú foglalkozáshoz. Rövid szünet után az előadó csoportokra osztotta a megjelenteket. Az egyes csoportok különböző feladatokat kaptak, amelyeket meg kellett oldaniuk. Valóban összművészeti tevékenységről volt szó, mert a kreatív írás feladattól kezdve a pantomim mozgástevékenységig mindent kipróbálhattak a program résztvevői. A feladatok megoldását, bemutatását követően Miklya Luzsányi műhelybeszélgetésben elemezte a hallgatókkal az egyes feladatok módszertani hátterét.

Biztosan nem bánta meg, aki eljött október 13-án Miklya Luzsányi Mónika workshopjára, mert egy kiváló módszertani szakember metodológiailag megalapozott előadását hallgathatta meg, majd kipróbálhatta saját magát annak gyakorlatában is.

 

Konyecsni Gábor

egyetemi tanársegéd

Galéria

magyar